How to air fry chicken breasts in Air fryer








 I had an Air fryer for a long time but,


 I was making just French fries, chips etc. But then I knew that we could make chicken, vegetable cake and many more recipes within a very short time and without making a mess!! All the above without oil frying is very beneficial for health.



If you are looking for a tasty and simple way to cook chicken breast then, an air fryer is a great choice for you. You don't need to worry about them burning or sticking and you have a perfect dinner within 30 minutes!



 I have been making chicken breast in a pan, and always I need to keep an eye on it because the edges become dry if it's overcooked and if undercooked it will be pink on the inside, my children don't like that.


     Tomato from garden 

But it will not happen in the air fryer! Trust me,  cooking in an air fryer is a game-changer! My daughter is the one who said that! when  She made chicken breast in the air fryer and it came out very tasty, beautiful golden on the outside and juicy on the inside. 


So, today I am going to share the same chicken breast recipe that my daughter made!


This air fryer tool is essential, it will be tender, tasty juicy and perfect!


Let's start the recipe with chicken breast in the Air fryer.

 

To make this recipe we need these ingredients.

Ingredients:

Two chicken breasts

Half tsp- garlic powder

Pinch of - salt

One tsp-- red chilli or paprika powder

One tsp-- coriander powder

One tbsp- white vinegar 

One tbsp- dark soy sauce

One tbsp- oil

Method:

Wash and dry chicken breasts, make the cut with a knife on both sides of the breasts, to do that,  all the spice flavour will go inside of the meat!



In a bowl mix all the spices, vinegar, and oil and marinate the chicken breasts Or



 Sprinkle the spices, pour oil and vinegar over the chicken breast and rub them with your hands.



Don't worry if you don't have an air fryer you can cook it in a pan too eight minutes on each side but, you have to keep an eye on it.



Air fryer At 400 degrees for 12 minutes.




Place the chicken breasts in the air fryer basket. 



Set a timer for 12 minutes, after twelve minutes take out the chicken from the air fryer and pour on chicken the drained liquid into the air fryer basket.



 Enjoy with rice, salad or wraps or even you can make a sandwich! 




میرے پاس ایک لمبے عرصے سے ایئر فرائیر تھا لیکن، میں صرف فرنچ فرائز، چپس وغیرہ بنا رہی تھی۔ لیکن پھر مجھے معلوم ہوا کہ ہم چکن، سبزیاں  کیک اور بہت سی مزید کھانے  بہت کم وقت میں اور بغیر کسی گڑبڑ کے بنا سکتے ہیں!! مندرجہ بالا تمام چیزیں بغیر تیل تلنے کے صحت کے لیے بہت فائدہ مند ہیں۔



اگر آپ چکن بریسٹ پکانے کے لیے مزیدار اور آسان طریقہ تلاش کر رہے ہیں تو، ایئر فریئر آپ کے لیے بہترین انتخاب ہے۔ آپ کو ان کے جلنے یا چپکنے کے بارے میں فکر کرنے کی ضرورت نہیں ہے اور آپ کو20 منٹ کے اندر ایک بہترین کھانا مل جائے گا


 میں ایک پین میں چکن بریسٹ بناتی رہی ہوں اور مجھے ہمیشہ اس پر نظر رکھنے کی ضرورت ہوتی ہے کیونکہ اگر اسے زیادہ پکایا جائے تو کنارے خشک ہو جاتے ہیں اور اگر کم پکایا جائے تو اندر سے کچا رہ  جاتا ہے، میرے بچوں کو یہ پسند نہیں ہے۔


لیکن یہ ایئر فریئر میں نہیں ہوگا! مجھ پر بھروسہ کریں، ایئر فریئر میں کھانا پکانا گیم چینجر ہے! میری بیٹی ہے  جس نے کہا! جب اس نے ایئر فریئر میں چکن بریسٹ بنائی اور وہ بہت لذیذ نکلی، باہر سے خوبصورت سنہری اور اندر سے رسیلی۔ 


تو، آج میں وہی چکن بریسٹ ریسیپی شیئر کرنے جا رہی ہوں جو میری بیٹی نے بنائی تھی


یہ ایئر فریئر ٹول ضروری ہے، یہ نرم، سوادج رسیلی اور کامل ہوگا!


آئیے ایئر فریئر میں چکن بریسٹ سے ترکیب شروع کرتے ہیں۔

 

اس ریسیپی  کو بنانے کے لیے ہمیں ان اجزاء کی ضرورت ہے۔

اجزاء:

دو چکن بریسٹ

آدھا چائے کا چمچ لہسن پاؤڈر

چٹکی بھر نمک

ایک چائے کا چمچ  پاپریکا یاسرخ مرچ پاؤڈر 

ا 

ایک چائے کا چمچ- دھنیا پاؤڈر

ایک کھانے کا چمچ سفید سرکہ 

ایک چمچ - سیاہ سویا ساس

ایک کھانے کا چمچ تیل

طریقہ:

چکن برسٹ کو دھو کر خشک کریں، اور اس کے   دونوں طرف چھری سے کٹ  لگائیں ، ایسا کرنے کے لیے تمام مسالوں کا ذائقہ گوشت کے اندر چلا جائے گا!


ایک پیالے میں تمام مسالے، سرکہ اور تیل مکس کریں اور چکن بریسٹ کو میرینیٹ کریں یا


 مصالحے چھڑکیں، چکن بریسٹ پر تیل اور سرکہ ڈالیں اور اپنے ہاتھوں سے رگڑیں۔


پریشان نہ ہوں اگر آپ کے پاس ایئر فریئر نہیں ہے تو آپ اسے ایک پین میں دونوں طرف سے آٹھ منٹ تک پکا سکتے ہیں لیکن، آپ کو اس پر نظر رکھنی ہوگی۔


بارہ  منٹ کے لیے 400 ڈگری پر ایئر فریئر۔




چکن برسٹ  کو ایئر فریئر ٹوکری میں رکھیں۔ 


 بارہ  منٹ کے لیے ٹائمر سیٹ کریں، بارہ منٹ  کے بعد چکن کو ائیر فریر سے نکالیں اور چکن پر چکن سے نکلا ہوا لیکوڈ چمچ سے چھڑنک لیں ۔


 چاول، سلاد یا رول  کے ساتھ لطف اٹھائیں یا یہاں تک کہ آپ سینڈوچ بنا سکتے ہیں

Comments

Popular posts from this blog

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake