My first recipe Vegetable soup


i am a housewife i want to share my daily routine here i don't work outside in a office but i have a lot of work at home cleaning,cooking and doing grocery. Today i woke up at 5:30 am i prayed then i went to bed until 9am i got up,and i did yoga for 10 minutes and then i started house cleaning until 11:3. Once I finished cleaning, I cooked lunch at 1pm. I finished making lunch so I prayed in the after noon. i rested for 2 hours and i made tea for my husband and for my daughter after my daughters and me we took a walk we came back i cooked supper and then i prayed in the evening and my day ended..


Our beautiful cat ( Chand)



Today I want to share with you vegetable soup.
It is very simple, everyone can make it!

Vegetable soup 

Ingredients :

One potato - cut into small cubes

One small - onion chopped

One cup- cauliflower  cut into small pieces 

Two tablespoons - celery ground

Two tablespoons - green beans

One carrot - cut into small cubes

Two tablespoons - tomato  purée

Half cup- routini pasta( or which pasta you like)

One teaspoon - salt

One teaspoon - black pepper 

Half teaspoon - garlic powder or garlic paste

Half teaspoon - turmeric  powder

One tablespoon - lemon juice 

One tablespoon - cooking oil

Six cups - water

Method

In a saucepan put water with all the ingredients. Cook it on high heat until the water starts to boil, once it boils turn the heat to medium. Cover the saucepan and cook the vegetables for 30 minutes. Turn off the heat and serve it! 



آج میں آپ کے ساتھ ایک سبزیوں کا سوپ بنانے کی ترکیب شیر کروں گی۔

سبزیوں کا سوپ

اجزا

ایک آلو- چھوٹے چھوٹے کیوب میں کٹا ھوا

ایک کپ گوبھی -چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کٹی ہوئی

ایک چھوٹا پیاز -چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کٹا ہوا

دو کھانے کے چمچ ۔سہلری گرینڈ کی ہوئی

دو کھانے کے چمچ سبز پھلیاں چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کٹی ہوئی

ایک گاجر- چھوٹے چھوٹے کیوب میں کٹی ہوئی

دو کھانے کے چمچ- ٹومیٹو پیورے

اآدھا کپ روٹینی پاستا یا جو بھی آپ کو پسند ہ

ایک چائے کا چمچ نمک

ایک چائے کا چمچ کالی مرچ پسی ہوئی

آدھا چائے کا چمچ ہلدی

آدھا چائے کا چمچ تھوم کا پوڈر(گارلک پؤڈر یا دو جوئے تھوم پسا ہوا

ایک کھانے کا چمچ لیمن جوس

ایک کھانے کا چمچ ککنگ آئل

چھ کپ پانی

طریقہ

ایک دیکچے میں پانی کے ساتھ ساری سبزیاں اور سپائز ڈالیں ۔ تیز آنچ پہ تب تک پکائیں جب تک پانی ابلنے لگے۔ جب پانی ابلنا شروع ہو جائے تو آنچ کو درمیانی کر دیں اور دیکچے کو ڈھکن سے ڈانپ دیں اور سبزیوں کو آدھے گھنٹے تک پکائیں۔ آدھے گھنٹے بعد آنچ کو بند کر دیں اور گرم گرم سوپ سرو کریں۔ آمید ہے یہ ترکیب آپ کو پسند آئے گی۔





Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake