How to make fettuccine with chicken



 Today i woke up around 3 am because today is the first Ramadan this is why i was up so early in the morning. I finished my morning cleaning i went outside to take a walk beside the lake, I saw in the lake two beautiful birds so i took some pictures and then i when I started coming back home i saw one aged lady and man who were walking in front of us and suddenly she fell down she was crying like a baby we wanted to help her but we could not because we did not have masks and felt very helpless. Anyways, the man was with her he helped her get up and they left. Still i am thinking about her and i miss my mother who lives very far away from us but she is very lucky my sister always takes care of her .When our parents grow old we should take care of them when they go outside as they took care of us when we were young. Today was little long and heavy for me

Today, I will share with you a pasta recipe, it's called fettuccine. First of all, we will talk about this dish.






 What is Fettuccine?

Fettuccine is a pasta dish and it was very popular in Roman in the 15th century, but slowly it became very famous all over Europe, America and Canada. It is made with Alfredo sauce. This dish with Alfredo sauce becomes a little bit heavy because it contains butter, cheese and cream. If you want something on the lighter side, then I am sure you will like this recipe.  I am going to share that rcipe with you.  This dish is on my weekly routine menu so I must prepare this once a month. My children like this fettuccine chicken!

I will write it in three steps. Sometimes, I use boneless chicken and sometimes I use it with bones today I will use it without bones. You can use whichever you like. 

How to make fettuccine chicken?

Step 1- wash the chicken and cut it into small cubes

Add half teaspoon of salt, one teaspoon of cumin powder, one teaspoon of chilli powder, one teaspoon of coriander powder, half a teaspoon of turmeric powder, 1/4 teaspoon of ground cloves, 1/4 teaspoon of cinnamon powder and two tablespoons of oil. Mix it well and fry on medium heat for 15 minutes. Turn off the heat and set it aside. 

Step-2

 In a large saucepan, add five cups of water with half a teaspoon of salt and let it boil on high heat. Once the water starts to boil, add 400g of pasta. Cook it until the pasta is tender. Save half a cup of pasta water, and drain the rest. Set it aside for now.


Step-3

Put five choppex garlic cloves in a saucepan with one tablespoon of oil. Sauté for one minute, add one chopped onion, and fry for two minutes. Add one tablespoon of sriracha, one tablespoon of vinegar, two tablespoons of tomato sauce and one tablespoon of lemon juice. Cook it on low heat for five minutes and stir it constantly. Add a half bell pepper (cut into small pieces) and cook it for ten minutes. Add half a teaspoon of salt, half a teaspoon of cumin powder and half a teaspoon of black pepper. Mix it all well. Add the cooked chicken that you prepared earlier, two tablespoons of soy sauce, and then add boiled fettuccine. Mix well and serve!




      Chicken pasta soon I will post the recipe




آج، میں آپ کے ساتھ پاستا کی ترکیب شیئر کروں گی، اسے فیتو چینی کہتے ہیں۔  سب سے پہلے، ہم اس ڈش کے بارے میں بات کریں گے.

  Fettuccine کیا ہے؟

 یہ  ایک پاستا ڈش ہے اور یہ 15ویں صدی میں رومن میں بہت مشہور تھی لیکن آہستہ آہستہ یہ پورے یورپ، امریکہ اور کینیڈا میں بہت مشہور ہو گئی۔  یہ الفریڈو ساس کے ساتھ بنائی جاتی  ہے۔  الفریڈو ساس والی یہ ڈش تھوڑی بھاری ہو جاتی ہے کیونکہ اس میں مکھن، پنیر اور کریم ہوتا ہے۔  اگر آپ ہلکی طرف کچھ چاہتے ہیں، تو مجھے یقین ہے کہ آپ کو یہ ترکیب  پسند آئے گی۔  میں آپ کے ساتھ وہ ترکیب  شیئر کرنے جا رہی ہوں۔  یہ ڈش میرے ہفتہ وار معمول کے مینو میں ہے اس لیے مجھے اسے مہینے میں ایک بار ضرور تیار کرنا ہوتا ہے۔  میرے بچوں کو یہ فیٹتو چینی چکن پسند ہے

 میں اسے تین مراحل میں لکھوں گی۔  کبھی ہڈیوں کے بغیر چکن استعمال کرتی ہوں اور کبھی ہڈیوں کے ساتھ استعمال کرتی ہوں۔  آپ جو چاہیں استعمال کر سکتے ہیں۔

چکن  فیٹوچینی کیسے بنائی جائے؟

 مرحلہ1- چکن کو دھو کر چھوٹے کیوبز میں کاٹ لیں۔


 اس میں آدھا چائے کا چمچ نمک، ایک چائے کا چمچ زیرہ پاؤڈر، ایک چائے کا چمچ مرچ پاؤڈر، ایک چائے کا چمچ دھنیا پاؤڈر، آدھا چائے کا چمچ ہلدی، 1/4 چائے کا چمچ پسی ہوئی لونگ، 1/4 چائے کا چمچ دار چینی پاؤڈر اور دو کھانے کے چمچ شامل کریں۔  تیل  اسے اچھی طرح مکس کریں اور درمیانی آنچ پر 15 منٹ تک بھونیں۔  آنچ بند کر کے ایک طرف رکھ دیں۔

 مرحلہ 2

  ایک بڑے ساس پین میں پانچ کپ پانی میں آدھا چائے کا چمچ نمک ڈال کر تیز آنچ پر ابالنے دیں۔  جب پانی ابلنے لگے تو اس میں 400 گرام پاستا ڈالیں۔  پاستا نرم ہونے تک اسے پکائیں۔  آدھا کپ پاستا  کا پانی بچا لیں ، اور باقی نکال دیں۔  اسے ابھی کے لیے الگ کر دیں۔


 مرحلہ 3

 ایک سوس پین میں لہسن کے پانچ جوئے چھوٹے چھوٹے کاٹ کے  ایک کھانے کا چمچ تیل کے ساتھ ڈالیں۔  ایک منٹ کے لیے بھونیں، ایک کٹی ہوئی پیاز ڈالیں، اور دو منٹ تک بھونیں۔  ایک کھانے کا چمچ سراچا، ایک کھانے کا چمچ سرکہ، دو کھانے کے چمچ ٹماٹر پیسٹ اور ایک کھانے کا چمچ لیموں کا رس شامل کریں۔  اسے ہلکی آنچ پر پانچ منٹ تک پکائیں اور مسلسل ہلاتے رہیں۔  آدھی شملہ  مرچ (چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر) ڈال کر دس منٹ تک پکائیں۔  آدھا چائے کا چمچ نمک، آدھا چائے کا چمچ زیرہ پاؤڈر اور آدھا چائے کا چمچ کالی مرچ ڈالیں۔  یہ سب اچھی طرح مکس کر لیں۔  پکی ہوئی چکن  شامل کریں جو آپ نے پہلے تیار کی تھی، دو کھانے کے چمچ سویا ساس شامل کریں، اور پھر اُبلی ہوئی فیٹوچینی شامل کریں۔  اچھی طرح مکس کریں اور سرو کریں

اگر آپ کو میری یہ رسیپی پسند آئی ہے تو پلیز نیچے کامنٹ بکس میں ضرور بتائیں شکریہ





Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake