How I make oatmeal ( دلیہ)

 With summer around the corner, there are many tasty fruits that we can eat. They are good for the nervous, and respiratory system, it  leads to a healthier looking skin.It contains 80% water with high neutral sugar giving energy to one when eaten fresh and ripe. There really is not enough that can be said about the importance of drinking water. Water hydrates the body first. Another great thing about drinking a lot of water,it helps our skin to look radiant and beautiful. We should also walk every day about one hour. In summer, we have to eat vegetables and fruits. Fill up on these foods that are good for us and our family. If you have a small place in your backyard, it is a good decision to grow your own organic vegetables garden. Eating your own harvest organic vegetables will be much more healthier. They will be more natural than any other vegetables that you will find at the supermarket.



The recipe I am going to make today is very simple and easy.  That is Oatmeal. A few years ago I had surgery for a gall bladder stone, after the surgery my stomach produced more  acid which made me unable to digest breakfast.  The doctor suggested  to me to eat oatmeal, since then whenever I have breakfast, I make oatmeal for me , so it worked to digeste.  People make oatmeal in many ways, but I hope you like how I make it!  So let's make !  Oatmeal






Oatmeal :

Ingredients 
Half cup- of milk 
Half  cup -of water
Three tbsp- one-minute oats 
One - green cardamom
Two tsp - sugar 
Method:
In a saucepan pour milk, water, sugar, cardamom and oatmeal together. Let it boil on high heat, once starts to boil cook it for about two to three minutes while stirring constantly. Your oatmeal is ready, Enjoy!

آج میں جو ریسپی  بنانے جا رہی ہوں وہ بہت سادہ اور آسان ہے۔  وہ ہے دلیا۔  چند سال پہلے میں نے پتے  کی پتھری کی سرجری کروائی تھی، سرجری کے بعد میرے میدے میں تیزابیت بہت زیادہ تھی جس کی وجہ سے میں ناشتہ ہضم نہیں کر پاتی  تھی۔  ڈاکٹر نے دلیا کا مشورہ دیا، تب سے جب بھی ناشتہ کرتی ہوں، دلیا بنا کر کھاتی ہوں، تو ہضم ہو جاتا ہے۔  لوگ دلیا کو کئی طریقوں سے بناتے ہیں، لیکن مجھے امید ہے کہ آپ کو یہ پسند آئے گا کہ میں اسے کیسے بناتی ہوں!  تو آئیے  بناتے ہیں۔  دلیہ

اجزا

ادھا کپ دودہ
ادھا کپ پانی
تین کھانے کے چمچ دلیہ
دو چائے کے چمچ چینی
ایک سبز الائچی

طریقہ

ایک دیکچی میں تمام اجزا کو ملا کے سٹوو پہ رکھیں تیز آنچ پہ ابلنے دیں جب ابلنا شروع ہو جائے تو دو سے تین منٹ تک پکائیں ۔ بس آپ کا دلیہ تیار ہو گیا ہے گرم گرم نوش کیں 


 








Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake