Garlic curry grandmother recipe

 

Last night I could not sleep, because I was not feeling well. What happen last night? I went outside with my daughter for a walk, it was too cold and we drank cappuccino during our walk. For me it was too much,when we came back my feet were frozen. Anyways, this morning after praying I went back to sleep. This afternoon we did grocery,after grocery we went in another store to buy frames. For my daughters graduation pictures. Today I cooked a curry 🍛 that is called " Garlic curry". It's a very good remedy when you have flu,cough and cold.


Garlic curry:


Ingredients


Two tablespoons- garlic paste


One teaspoon- fennel seeds(grind in a coffee machine)


One teaspoon- salt


One teaspoon -chili powder


One teaspoon- coriander powder


One teaspoon- cumin powder


1/2 teaspoon- turmeric powder


1/2 teaspoon- black pepper powder


Two tablespoons- cooking oil


One cup- milk


One cup- water


Two tablespoons green coriander leaves for garnish


In a saucepan put all the spices, with two tablespoons of water and add oil. Cook on medium heat for five minutes. When  oil begins to separate from masala, add one more tablespoon of water. Cook three extra minutes, add milk and one cup of water. Cook on medium heat for 10 minutes, without cover. Turn off the heat and garnish with green  coriander. Your garlic curry is ready. You can eat it as a soup.




کل رات میں ٹھیک سے سو نہیں سکی

 ، کیونکہ میری طبیعت ٹھیک نہیں تھی۔  کل رات کیا ہوا؟  میں اپنی بیٹیوں کے ساتھ سیر کے لئے باہر گی  ، بہت ٹھنڈ پڑ رہای تھی  اور ہم نے واک کے دوران کیپچنو.  ٹھنڈی کافی پی لی۔  میرے لئے یہ بہت زیادہ تھا ، جب ہم واپس آئے تو میرے پاؤں فریض ہو گئے تھے۔  بہر حال ، آج صبح نماز پڑھنے کے بعد میں پھرسونے  چلی گی۔  آج سہ پہر ہم نے گروسری کی ، گروسری کے بعد ہم ایک اور اسٹور میں فریم خریدنے گئے۔  میری بیٹیوں کی گریجویشن کی تصاویر کے لیے۔  آج میں نے ایک کری تیار کی جسے "لہسن کی کری" کہا جاتا ہے۔  جب آپ کو فلو ، کھانسی اور زکام ہوتا ہے تو یہ ایک بہت اچھا علاج ہے۔


لہسن کی کری:


اجزاء


دو کھانے کے چمچ۔ لہسن کا پیسٹ


ایک چمچ - سونف کے بیج (کافی مشین میں پیس لیں)


ایک چائے کا چمچ۔ نمک


ایک چائے کا چمچ۔چلی مرچ پاؤڈر


ایک چائے کا چمچ۔ دھنیا پاؤڈر


ایک چائے کا چمچ جیرا پاؤڈر


1/2 چائے کا چمچ- ہلدی پاؤڈر


1/2 چائے کا چمچ- کالی مرچ پاؤڈر


دو کھانے کے چمچ۔ککنگ آئل


ایک کپ دودھ


ایک کپ پانی


دو چمچ گارینش کے لئے ہرا دھنیا کاٹ لیں.


ایک کڑای میں تمام مصالحے ڈال دیں ، دو کھانے کے چمچ پانی کے ساتھ اور تیل ڈالیں۔  درمیانی آنچ پر پانچ منٹ تک پکائیں۔  جب تیل مصالہ سے جدا ہونا شروع ہوجائے تو ، ایک اور چمچ پانی شامل کریں۔  تین اضافی منٹ پکائیں ، دودھ اور ایک کپ پانی شامل کریں۔  درمیانی آنچ پر 10 منٹ تک بغیر  کور کے پکائیں۔  انچ کو بند کردیں اور ہرا دھنیا سے گارنش کریں۔  آپ کی لہسن کی کری تیار ہے۔  آپ اسے بطور سوپ کھا سکتے ہیں۔


Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake