How to make my custard
As usual, I finished my routine house work. After lunch my husband and I we went to the park and walked. We stopped by our garden and watered our plants. Afterwards, I prepared dinner and I made a dessert.
So I will share this dessert recipe with you, it's called banana custard.For this recipe I used " Bird's custard powder" it is very good,because I have been using this custard powder since fifteen years.
This recipe is very easy and delicious.
Custard 🍮
Ingredients:
2 1/2 cups- milk
Five teaspoons- white sugar
2 1/2 tablespoons- custard powder
One green cardamom
1/2- banana ( cut in to small pieces round )
10 to 15 Pistachio ( cut in to small pieces or grind)
Method
In the 2 cups of milk add 5 tablespoons of sugar, cardamom and boil it in a saucepan. Add a half cup of cold milk in a bowl and add 2 1/2 tablespoons of custard powder. Mix it to make a smooth mixture. Pour the custard mixture in boiling milk and cook for 2 minutes with continuous stirring. Turn off the heat. Add banana in the bottom of the bowl and pour the custard on top. Garnish with pistachio. Allow it to cool for 15 minutes at room temperature. Refrigerate the bowl for at least 1 hour and serve chilled.
ہمیشہ کی طرح ، میں نے اپنا معمول کا گھر کا کام ختم کیا۔ لنچ کے بعد میرے شوہر اور میں پارک گئے اور چلے۔ ہم اپنے باغ میں رک گئے اور اپنے پودوں کو پانی دیا۔ اس کے بعد ، میں نے رات کا کھانا تیار کیا اور میں نے کسٹرڈ بنائی۔
تو میں اس کسٹرڈ کی ترکیب کو آپ کے ساتھ بانٹوں گی ، اسے کیلے کا کسٹرڈ کہتے ہیں۔ اس ترکیب کے لئے میں نے "برڈ کا کسٹرڈ پاؤڈر" استعمال کیا ہے ، یہ بہت اچھا ہے ، کیونکہ میں پندرہ سالوں سے اس کسٹرڈ پاؤڈر کا استعمال کر رہی ہوں۔
یہ ترکیب بہت آسان اور مزیدار ہے۔
کسٹرڈ 🍮
اجزاء:
2 1/2 کپ- دودھ
پانچ چمچ - سفید چینی
2 1/2 کھانے کے چمچ- کسٹرڈ پاؤڈر
ادھا- کیلا (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)
10 سے 15 پستا (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر یا پیس لیں)
طریقہ
دودھ کے 2 کپ میں 5 کھانے کے چمچ چینی ، الائچی شامل کریں اور اسے دیگچی میں ابالیں۔ ایک پیالے میں آدھا کپ ٹھنڈا دودھ شامل کریں اور اڑھائی چمچ کسٹرڈ پاؤڈر ڈالیں۔ ہموار مرکب بنانے کے لئے اس کو مکس کریں۔ ابلے ہوئے دودھ میں کسٹرڈ مکسچر ڈالیں اور مسلسل ہلاتے ھوئے 2 منٹ تک پکائیں۔ اور آنچ بند کر دیں. پیالے میں نیچے کیلے کاٹ کر ڈالیں اور اوپر کسٹرڈ ڈالیں۔ پستے سے گارنش کریں۔ کمرے کے درجہ حرارت پر اسے 15 منٹ تک ٹھنڈا ہونے دیں۔ کم از کم 1 گھنٹہ کے لئے پیالہ فرج میں ڈالیں اور ٹھنڈا کرکے پیش کریں۔
Comments
Post a Comment