How to make spicy cabbage

 

Today was a very hot day. After lunch my husband and I we went for a walk, but we came back within fifteen minutes. The reason for that is because outside it was very windy but hot and humid. This afternoon the weather changed and suddenly it started raining. This is why I did not do much today. This evening my daughters brought me to a ice cream shop,we ate ice cream. Then we walked a little bit and we came back at nine. For lunch I cooked cabbage. So I am going to write my cabbage recipe. It is very easy, delicious and healthy.

This vegetable has been growing around the world for many many years, it is used throughout the world and is prepared in a several ways.  we use it in a variety of dishes such as kimchi, coleslaw, stuff cabbage and many more.  Cabbage has many surprising health benefits. It has full of vitamins and minerals but, it is low in calories. If you eat one cup of raw, chopped cabbage, it will provide you 22 calories and a half cup of cooked cabbage provides about a third of the vitamin C that you need for a day, so it is a great addition to the diet. Cabbage is included twice in my weekly menu. I love making this because it is perfect for easy and fast lunch or dinner. 

The greatest cabbage producers are China, India, Russia and many other Asian and European countries that are also producers of cabbage such as the United States, Romania, Japan and Poland.

Spicy cabbage 

Ingredients:


One cup -cabbage (chopped)

Half-tomato minced


One teaspoon- garlic paste

1/4 tsp- allspice powder


1/4 teaspoon- chili powder


One teaspoon- paprika powder


One teaspoon -cumin powder


One teaspoon- coriander powder


1/2 teaspoon - salt


1/2 teaspoon- turmeric powder


Two tablespoons- cooking oil


Method:


In a saucepan add cooking oil, all the spices, tomato and one tablespoon of water. Cook on medium heat for 5 minutes. Add one tablespoon of water and continue to cook for about two minutes. Add the cabbage. Stir constantly otherwise it can burn or stick in the bottom of the pan.Then turn the heat down to low, cover and cook for 10 minutes. After 10 minutes turn the heat off. Your tasty, spicy and healthy vegetable is ready to be served.



آج کا دن بہت گرم تھا۔  لنچ کے بعد میرے شوہر اور میں سیر کے لئے چلے گئے ، لیکن ہم پندرہ منٹ میں واپس آگئے۔  اس کی وجہ یہ ہے کہ باہر بہت تیز ہوا لیکن گرم اور مرطوب تھا۔  آج سہ پہر موسم بدلا اور اچانک بارش شروع ہوگئی۔  یہی وجہ ہے کہ میں نے آج زیادہ کچھ نہیں کیا۔  آج شام میری بیٹیاں مجھے آ ئس کریم کی دکان پر لےگیں ، ہم نے آئس کریم کھای۔  پھر ہم نے تھوڑی سی واک کی. اور ہم نو بجے واپس آئے۔  لنچ کے لئے میں نے بند گوبھی پکای تھی۔  لہذا میں اپنی. بند گوبھی کی ترکیب لکھنے جا رہی ہوں۔  یہ بہت آسان ، مزیدار اور صحت مند بھی ہے۔


یہ سبزی دنیا بھر میں کئی سالوں سے اگائی جا رہی ہے، اسے پوری دنیا میں استعمال کیا جاتا ہے اور کئی طریقوں سے تیار کیا جاتا ہے۔  ہم اسے مختلف پکوانوں میں استعمال کرتے ہیں جیسے کیمچی، کولسلا، سٹف گوبھی اور بہت کچھ۔ بند گوبھی کے بہت سے حیران کن صحت کے فوائد ہیں۔  اس میں وٹامنز اور معدنیات کی بھرمار ہوتی ہے لیکن اس میں کیلوریز کم ہوتی ہیں۔  اگر آپ ایک کپ کچی، کٹی ہوئی بند گوبھی کھاتے ہیں تو یہ آپ کو 22 کیلوریز فراہم کرے گی اور ڈیڑھ کپ پکی ہوئی بند گوبھی آپ کو ایک دن کے لیے درکار وٹامن سی کا تقریباً ایک تہائی حصہ فراہم کرتی ہے، اس لیے یہ غذا میں ایک بہترین اضافہ ہے۔  گوبھی میرے ہفتہ وار مینو میں دو بار شامل ہے۔  مجھے یہ بنانا پسند ہے کیونکہ یہ آسان اور تیز دوپہر کے کھانے یا رات کے کھانے کے لیے بہترین ہے۔

 گوبھی کے سب سے بڑے پروڈیوسر چین، بھارت، روس اور بہت سے دوسرے ایشیائی اور یورپی ممالک ہیں جو گوبھی پیدا کرنے والے بھی ہیں جیسے امریکہ، رومانیہ، جاپان اور پولینڈ۔

بند گوبھی


اجزاء:


ایک کپ- بندگوبھی (کٹی ہوئی)

آدھا ٹماٹر باریک کاٹا ہوا

ایک چائے کا چمچ۔ لہسن کا پیسٹ

ایک چوتھائی چائے کا چمچ آل سپییس پائوڈر

ایک چوتھائی چائے کا چمچ۔ مرچ پاؤڈر



ایک چائے کا چمچ۔ پاپریکا پاؤڈر



ایک چائے کا چمچ ۔زیرا پاؤڈر


ایک چائے کا چمچ۔ دھنیا پاؤڈر



1/2 چائے کا چمچ۔ نمک


1/2 چائے کا چمچ- ہلدی پاؤڈر


دو کھانے کے چمچ۔ککنگ آئل


طریقہ:


ایک ساس پین میں کھانا پکانے کا تیل ، تمام مصالحے  ٹماٹراور ایک چمچ پانی شامل کریں۔  درمیانی آنچ پر 5 منٹ تک پکائیں۔  ایک کھانے کا چمچ پانی شامل کریں اور لگاتار 2 منٹ تک پکانا جاری رکھیں۔  گوبھی شامل کریں.  لگا تار ہلاتے ریں ورنہ مصالحہ پین سے  چپک سکتا ہے. یا جل سکتا ہے. ۔پھر آنچ کو کم کر دیں ، دیگچی کو ڈھانپیں اور 10 منٹ تک پکائیں۔  10 منٹ بعد انچ کو بند کردیں۔  آپ کی مزیدار ، مصالحہ دار اور صحت مند سبزی تیار ہے ۔آپ روٹی کے ساتھ کھائیں یا چاولوں کے ساتھ کھائیں.



Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake