How I make my Black eyes beans masala

Today was a beautiful sunny day. After breakfast,  I finished my routine house cleaning. My husband and I we went to a plant store, we bought some tomatoes plants,peppers plants and some seeds. When we came back, we went in our garden.  We work together,we planted all the plants and watered them.There was many families,we met some people, everyone was very nice and very polite. The most important is that, everybody was working in their garden and talking to each other.  This place is very beautiful and peaceful, it was a really fun. Anyways,we spent a lot of time there and we came back around 3PM. I prepared lunch for both of us because, our children were not at home.For lunch I cooked black eye beans. I will share this recipe with you. It is very easy to make.


Black eyes beans



Ingredients:


One cup- black eye beans


Four cups- water


One teaspoon- chili powder


One teaspoon- cumin powder


One tablespoon- coriander powder


One tablespoon - garlic and ginger paste


One teaspoon- turmeric powder


1/4 teaspoon-cinnamon powder


1/4 teaspoon- cloves powder

One teaspoon- salt


One medium- tomato( cut in to small pieces)


One medium- onion(cut in to small pieces)


One teaspoon- paprika powder


One- green chili if you like spice


Three tablespoons cooking oil


Green coriander for garnish


Method


Wash the beans and put them in a saucepan. Add water and all ingredients except for oil. Cook on medium heat for 30 minutes. Check if beans are not tender cook 5 minutes extra. If beans are tender,then turn heat on high. Dry all the water from the beans and add cooking oil. Cook 5 minutes until oil begins to separate from the beans. Stir constantly. Turn off the heat and garnish with green coriander.If you like this recipe please let me know.

آج کا دن ایک خوبصورت دھوپ کا دن تھا۔  ناشتے کے بعد ، میں نے اپنے معمول کی گھر کی صفائی ختم کی۔  میں اور میرے شوہر ہم ایک پودوں کی دکان پر گئے  ، ہم نے کچھ ٹماٹر کے پودے ، کالی مرچ کے پودے اور کچھ بیج خریدے۔  جب ہم واپس آئے تو ہم اپنے باغ میں چلے گئے۔  ہم نے مل کر کام کیا  ، ہم نے سارے پودے لگائے اور انہیں پانی دیا۔ بہت سے لوگ تھے ، ہم کچھ لوگوں سے ملے  ، ہر ایک بہت عمدہ اور انتہائی شائستہ تھا۔  سب سے اہم بات یہ ہے کہ ، ہر ایک اپنے باغ میں کام کر رہا تھا اور آپس میں بات کر رہا تھا۔  یہ جگہ بہت خوبصورت اور پرامن ہے ، یہ واقعی ایک تفریحی مقام تھا۔  ویسے  ، ہم نے وہاں بہت زیادہ وقت صرف کیا اور ہم 3PM کے قریب واپس آئے۔  میں نے ہم دونوں کے لئے دوپہر کا کھانا تیار کیا کیونکہ ، ہمارے بچے گھر پر نہیں تھے۔ دوپہر کے کھانے کے لئے میں نے سفید لوبیا کی دال  بنائی۔  میں اس ترکیب کو آپ کے ساتھ شیر کروں گی۔  یہ دال بنانا بہت آسان ہے۔ جیسے میں بناتی ھوں.


لوبیا کی دال



اجزاء:



ایک کپ- لوبیا


چار کپ پانی


ایک چائے کا چمچ۔ مرچ پاؤڈر


ایک چائے کا چمچ جیرا پاؤڈر


ایک چمچ - دھنیا پاؤڈر


ایک چمچ - لہسن اور ادرک کا پیسٹ



ایک چائے کا چمچ۔ ہلدی پاؤڈر

ایک چائے کا چمچ نمک

1/4 چائے کا چمچ-دار چینی پاؤڈر


1/4 چائے کا چمچ- لونگ پاؤڈر


ایک میڈیم ٹماٹر (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)


ایک درمیانی پیاز (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)


ایک چائے کا چمچ۔ پاپریکا پاؤڈر


اگر آپ مرچ پسند کرتے ہیں تو ایک ہری مرچ


تین کھانے کے چمچ کھانا پکانے کا تیل


گارنش کے لئے ہرا دھنیا


طریقہ


دال دھو کر ایک دیگچی میں ڈالیں۔  تیل کے علاوہ  تمام اجزاء شامل کریں۔  درمیانی آنچ پر 30 منٹ تک پکائیں۔  چیک کریں کہ دال ابھی نھیں گلی تو 5 منٹ تک پکائیں ۔  اگر دال گل گئ ھے تو پھر انچ کو اونچی آنچ میں بدل دیں۔  دال سے سارا پانی خشک کریں اور پکانے کا تیل شامل کریں۔  5 منٹ تک  پکائیں جب تک کہ تیل دال سے جدا نہ ہوجائے۔  مسلسل ہلاتے رہیںانچ کو بند کردیں اور ہرا دھنیا سے گارنش کریں۔ اگر آپ کو یہ ترکیب پسند آئی ہیےتو براہ کرم مجھے بتائیں۔






Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake