How I prepared spaghetti sauce
Today after my morning prayer I did not go back to sleep. I did my yoga exercise for fifteen minutes and after this I studied for a little bit. When I got up I cleaned my washroom’s walls and ceiling. This is because once a month I clean the washroom’s walls and ceiling, and once a week I clean the bath tub. I clean the sink, the toilet and the floor daily. Afterwards, I cooked lunch. After eating, I did my morning routine of cleaning the house because I could not finish them earlier. I left some of it for tomorrow. I spent the rest of the day relaxing. Today, the weather was nice, so I decided to go for a walk. When I came back, I started to write my routine. Last night, I made spaghetti sauce. I want to share how I cooked this sauce.
Spaghetti
For four persons
Ingredients: for tomato sauce.
One can 796 ml- tomato crushed
Half- onion(cut in to small pieces)
Five- cloves garlic crushed
One stick- celery(grind)
Half - green bell pepper ( cut in to small pieces)
One teaspoon- salt
One teaspoon- cumin powder
One teaspoon- paprika
One teaspoon- coriander powder
One teaspoon- dry oregano
One teaspoon- sugar
Half teaspoon- black pepper
Three tablespoons- cooking oil
Ingredients: for ground meat.
One pound ground meat
Half- onion ( grinned )
Three - cloves garlic ( grinned)
Half teaspoon- cumin powder
Half teaspoon- paprika
Half teaspoon-salt
Half teaspoon- turmeric powder
Two tablespoons cooking oil
How to prepare tomato sauce.
In a saucepan, put oil and onions. Cook on medium heat until onions are golden. Add garlic and cook for two minutes. Add crushed tomatoes, celery, bell pepper, and all the spices and sugar. Cook on medium heat until it starts to boil. When it starts to boil, turn the heat from medium to low. Let it cook for about 35 to 40 minutes. Turn the heat off. If you don’t want to add ground meat, at this point you can eat this sauce with pasta.
How to prepare ground meat for spaghetti sauce?
In another saucepan put ground meat, oil, onions, garlic and all the spices. Cook on medium heat until all the extra water is dry from the meat and oil starts to separate from the ground meat. It will take about fifteen minutes, stir constantly. Turn off the heat and add ground meat in to the spaghetti sauce. Serve with pasta !
How to boil pasta?
Pasta 500g
Water- four cups
Salt- one teaspoon
Add pasta and salt to four cups of boiling water, stir constantly until water returns to a boil. Cook for fifteen minutes until pasta is tender. Drain and toss with sauce. Garnish with your favourite cheese. If you like this recipe please let me in comment box below.
آج صبح کی نماز کے بعد میں واپس سونے کے لئے نہیں گئی۔ میں نے اپنی یوگا ورزش پندرہ منٹ کی اور اس کے بعد میں نےتھوڑا سا مطالعہ کیا۔ جب میں اٹھی تو میں نے اپنے واش روم کی دیواروں اور چھت کو صاف کیا۔ اس کی وجہ یہ ہے کہ میں ایکمہینہ میں ایک بار واش روم کی دیواروں اور چھت کو صاف کرتی ہوں ، اور ہفتے میں ایک بار غسل خانہ صاف کرتی ھوں۔ میںروزانہ سنک ، بیت الخلا اور فرش صاف کرتی ھوں ۔ اس کے بعد ، میں نے لنچ پکایا۔ کھانے کے بعد ، میں نے گھر کی صفائی کااپنا صبح کا معمول ختم کیا کیونکہ میں انہیں پہلے ختم نہیں کرسکی تھی۔ میں نے اس میں سے کچھ کام کل کے لئے چھوڑ دیا۔ میںنے باقی دن آرام سے گذارا۔ آج ، موسم اچھا تھا ، لہذا میں نے سیر کے لئے جانے کا فیصلہ کیا۔ جب میں واپس آئی تو میں نےاپنی روٹین لکھنا شروع کی ا۔ کل رات ، میں نے سپا گیتی ساس بنایا۔ میں یہ شیر کرنا چاہتی ہو ں کہ میں نے اس ساس کو کیسےپکایا۔
اور ساتھ پاستا کیسے ابالتے ہیں یہ بھی شیر کروں گی ۔
سیپا گیتی spaghetti
چار افراد کے لئے
اجزاء: ٹماٹر گرینڈ ۔
پانچھ سو گرام کا کین
آدھا پیاز (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)
پانچ جوے لہسن پسے ہوئے
ایک سٹک سہلری (گرینڈ ھوا)
آدھا - سبز شملا مرچ (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)
ایک چائے کا چمچ۔ نمک
ایک چائے کا چمچ جیرا پاؤڈر
پیپریکاایک چائے کا چمچ
ایک چائے کا چمچ۔ دھنیا پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ۔ خشک اوریگانو
ایک چائے کا چمچ۔ چینی
آدھا چمچ - کالی مرچ
تین کھانے کے چمچ۔ککنگ آئل
اجزاء: قیمہ کے لیے.۔
ایک پاؤنڈ گراؤنڈ
میٹ (قیمہ)
آدھا پیاز (گرینڈ ہوا)
تین - جوئے لہسن (گرینڈ ھوا)
آدھا چمچ- زیرہ پاؤڈر
پیپریکا آدھا چائے کا چمچ
آدھا چمچ نمک
آدھا چمچ - ہلدی پاؤڈر
تیل کے دو کھانے کے چمچ
ٹماٹر کی ساس کیسے تیار کی جائے۔
کڑائی میں ، تیل اور پیاز ڈالیں۔ پیاز سنہری ہونے تک درمیانی آنچ پر پکائیں۔ لہسن ڈالیں اور دو منٹ تک پکائیں۔ پسے ہوئےٹماٹر ، سہلری ، شملا مرچ ، اور تمام مصالحے اور چینی شامل کریں۔ درمیانی آنچ پر پکائیں یہاں تک کہ ابلنے لگے۔ جب یہ ابلناشروع ہوجائے تو آنچ کو درمیانے درجے سے کم کر دیں۔ اسے تقریبا 35 سے 40 منٹ تک پکنے دیں۔ آنچ بند کردیں۔ اگر آپقیمہ شامل نہیں کرنا چاہتے تو اس مقام پر آپ پاستا کے ساتھ اس ساس کو کھا سکتے ہیں۔
سپاگیتی کے لئے قیمہ کیسے تیار کریں؟
ایک اور ساس پین میں قیمہ ، تیل ، پیاز ، لہسن اور تمام مصالحے ڈالیں۔ درمیانی آنچ پر پکائیں یہاں تک کہ گوشت سے سارااضافی پانی خشک ہوجائے اور قیمے سے تیل الگ ہونا شروع ہوجائے۔ اس میں لگ بھگ پندرہ منٹ لگیں گے ، مستقل ہلاتے ریں ۔ آنچ کو آف کردیں اور سپگیٹی ساس میں قیمہ ڈالیں۔ پاستا کے ساتھ سرو کرو
پاستا کو کیسے ابالیں؟
پاستا 500 گرام
پانی- چار کپ
نمک ایک چائے کا چمچ
چار کپ ابلتے ھوئے پانی میں پاستا اور نمک شامل کریں ، جب تک پانی ابالنے تک واپس نہ آجائے اس وقت تک ہلاتے ریں ۔ پاستا ٹینڈر ہونے تک پندرہ منٹ تک پکائیں۔ پاستا کا پانی نکال دیں اور ساس کے ساتھ مکس کریں . اور چیز کے ساتھ گارنش کریں اگر چیز پسند ہے آپ کو یہ ترکیب پسند آئی ہے تو ، براہ کرم ذیل میں مجھے کمنٹ باکس میں بتائیں۔
Comments
Post a Comment