Spicy Omelette
This morning started with beautiful rain, it was a very nice weather. Today when I got up around ten o’clock, I made a spicy omelette for my daughter because , I saw she was busy making cookies. She had some orders today, her cookies are very fresh. When someone orders, right after that ,she bakes. This is my daughter who recently graduated in Computer Science from Concordia university. Now, she is working in a company as a software developer. Her hobby is baking, so she has a small side business. She is a home baker and a hard working young lady. We are all proud of her. I want to show you some cookies that she baked today. She makes cookies in many flavours.
Today I will share another thing, that we have
at our home.
We have some set of
rules written on one of our walls. Yes it’s true, let me show you .
Each member of our family must follow these rules.
This picture I took from my window, when it was raining.
Today I will show you how I made spicy omelette. Here is the recipe.
Ingredients:
Two -eggs
Half onion- cut in to small pieces
Half teaspoon- chilli powder
Half teaspoon- coriander powder
Half teaspoon- salt
Half teaspoon- cumin powder
Two tablespoons- cooking oil
Some green coriander for garnish
Method: In a frypan put oil and onions. Fry on medium heat until onions are golden brown. Add one tablespoon of water ,then add all the spices. Cook it for about three minutes. Meanwhile, in a small bowl beat the eggs with a fork and add this mixture in the same frypan. Cook until oil separates from the eggs, it will takes two to three minutes. Stir constantly. Otherwise, the eggs can burn or stick at the bottom of the pan. After three minutes, turn off the heat and garnish with green coriander. Eat with fork or with bread. Sometimes my family eat with “paratha”. I will share my paratha recipe with you on some other day.If someone likes today’s recipe, please let me know in the comment box below!
آج صبح خوبصورت بارش کے ساتھ شروع ہوئی ، یہ بہت عمدہ موسم تھا۔ آج جب میں دس بجے کے قریب اٹھی تو میں نے اپنیبیٹی کے لئے ایک مسالہ دار آملیٹ تیار کیا کیونکہ ، میں نے دیکھا کہ وہ کوکیز ( بسکٹ )بنانے میں مصروف تھی۔ آج اس کے پاسکچھ آرڈر تھے ، اس کی کوکیز بہت تازہ ہیں۔ جب کوئی آرڈر دیتا ہے تو ، ٹھیک اس کے بعد ، وہ بیک کرتی ہے۔ یہ میری بیٹی ہےجو حال ہی میں کونکورڈیا یونیورسٹی سے کمپیوٹر سائنس میں گریجویشن کی ہے۔ اب ، وہ ایک کمپنی میں سافٹ ویئر ڈویلپر کی حیثیتسے کام کر رہی ہیں۔ اس کا شوق بیکنگ ہے ، لہذا اس کا چھوٹا سا سائیڈ کاروبار ہے۔ وہ ایک گھریلو بیکر اور ایک محنتی لڑکی ہے۔ ہم سب کو اس پر فخر ہے۔ میں آپ کو کچھ کوکیز دکھانا چاہتی ہوں جو اس نے آج بنای تھیں۔ وہ بہت سے ذائقوں میںکوکیز بناتی ہے۔
آج میں ایک اور چیز شیئر کروں گی ، جو ہمارے پاس ہےہمارے پاس کچھ قواعد سیٹ ہیں جو ہماری ی
دیوار میں سے ایک پر لکھے گئے ہیں ۔ ہاں یہ سچ ہے ، میں و آپ کو دکھاتی ہوں۔
ہمارے کنبے کے ہر فرد کو ان اصولوں پر عمل کرنا ضروری ہے۔
یہ تصویر میں نے اپنی کھڑکی سے لی تھی ، جب بارش ہو رہی تھی۔
آج میں آپ سے شیر کروں گی کہ آج صبعح میں نے مسالہ دار آملیٹ کیسے بنایا۔ یہ ترکیب ہے۔
اجزاء:دو انڈے ایگز
آدھا پیاز- چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ لیں
آدھا چائے کا چمچ۔ مرچ پاؤڈر
آدھا چمچ- دھنیا پاؤڈر
آدھا چائے کا چمچ۔ نمک
آدھا چمچ- زیرہ پاؤڈر
دو کھانے کے چمچ۔ککنگ آئل
گارنش کے لئے کچھ ہرا دھنیا
طریقہ: فرائپن میں تیل اور پیاز ڈالیں۔ پیاز سنہری بھوری ہونے تک درمیانی آنچ پر بھونیں۔ ایک چمچ پانی ڈالیں ، پھر تماممصالحے ڈالیں۔ اسے تقریبا تین منٹ تک پکائیں۔ اسی دوران ، ایک چھوٹے سے پیالے میں انڈے کو توڑ کر کانٹے کی مدد سےپھینٹ لیں اور اس مرکب کو اسی فروپین میں شامل کریں۔ انڈوں سے تیل الگ ہونے تک پکائیں ، اس میں دو سے تین منٹلگیں گے۔ مسلسل ہلاتے رہیں . ورنہ ، انڈے پین کے نچلے حصے میں چپک سکتے ہیں یا جل سکتے ہیں۔ تین منٹ کے بعد ، آنچ بندکردیں اور ہرا دھنیے سے سجا دیں۔ کانٹے کے ساتھ کھائیں یا روٹی کے ساتھ کھائیں۔ کبھی کبھی میرے گھر والے "پراٹھا" کے ساتھکھاتے ہیں ۔ میں کسی دوسرے دن اپنی پراٹھے کی ترکیبیں آپ کے ساتھ شیئر کروں گی ۔ اگر کسی کو آج کی ترکیب پسند ہے تو ،براہ کرم مجھے نیچے کمنٹ باکس میں بتائیں
Comments
Post a Comment