Bake the Chicken wings in the oven

Today was a beautiful rainy day, as usual, I woke up early in the morning. First of all, I finished my routine house cleaning then cooked lunch after eating. I also ironed the clothes that were clean from the laundry I did late last night. These are the regular housework that I do every single day. Today I will share the chicken wings recipe that I made yesterday for supper. I don't make this often. In fact, after a very long time I decided to bake it. 




These baked chicken wings are as tasty as fried ones. We can use fresh or frozen, I prefer to use fresh wings but sometimes I use frozen wings. If you are using frozen better take it out from the freezer and leave the wings in the fridge overnight. If you have an air fryer then your air fryer makes it much easy but if you don't have an air fryer no problem you can bake it in the oven. 

This chicken wings recipe is so easy to make. Usually, when we order the wings at a restaurant they deep fry them, but I prefer to make the chicken wings in the oven at home!

These chicken wings are crispy and golden brown. You don't have to bother with the grease from frying. 



It was served with a side of boiled rice and you can also serve it with some fresh vegetables like celery, carrots or salad with your favourite dipping!


How to bake chicken wings in the oven.

Ingredients:

25- chicken wings

Two tablespoons - honey

One teaspoon - garlic powder 

Two tablespoons - oil

Three tablespoons - white vinegar 

One tablespoon- Brown sugar

One teaspoon - paprika powder

Half teaspoon - salt

Half teaspoon - black pepper 

One tablespoon- all purpose flour 

Method :

In a large bowl, whisk together honey, sugar,  vinegar,  wings with all the spices  and flour,mix well and let them marinate for about one hour. 




Preheat oven to 375f. 

Place the wings on greased baking tray and bake wings for 30 minutes until wings are crispy and golden brown. 



Take them out from the oven and transfer the wings to a serving platter and serve!





آج ایک 

خوبصورت بارش کا دن تھا ، ہمیشہ کی طرح ، میں صبح


 سویرے اٹھی۔  سب سے پہلے ، میں نے اپنے گھر کی معمول کی صفائی مکمل کی پھر اسکے  بعد دوپہر کا کھانا پکایا۔  میں نے ان کپڑوں کو بھی استری کیا جو لانڈری سے صاف تھے جو میں نے کل دیر رات کیے تھے۔  یہ گھر کے باقاعدہ کام ہیں جو میں ہر ایک دن کرتی ہوں۔  آج میں چکن ونگز کی ترکیب  شیئر کروں گی جو میں نے کل رات کے کھانے کے لیے بنائی تھیں ۔  میں یہ اکثر نہیں بناتی ۔  دراصل ، بہت لمبے عرصے کے بعد میں نے اسے پکانے کا فیصلہ کیا۔



 یہ بیکڈ چکن ونگز تلی ہوئی کی طرح مزیدار ہوتے ہیں۔  ہم تازہ یا فروزن  استعمال کر سکتے ہیں ، میں تازہ ونگ  ہی  استعمال کرنا پسند کرتی ہوں لیکن بعض اوقات میں فروزن ونگ کا استعمال کرتی  ہوں۔  اگر آپ فروزن ونگ  استعمال کر رہے ہیں تو اسے فریزر سے نکالیں اور ونگ کورات بھر فرج میں چھوڑ دیں۔  اگر آپ کے پاس ایئر فریئر ہے تو آپ کا ایئر فریئر اسے بہت آسان بنا دیتا ہے لیکن اگر آپ کے پاس ایئر فریئر نہیں ہے تو کوئی مسئلہ نہیں آپ اسے اون میں بیک سکتے ہیں۔

 یہ چکن ونگز کی ترکیب بنانا بہت آسان ہے۔  عام طور پر ، جب ہم کسی ریسٹورنٹ میں ونگ کا آرڈر دیتے ہیں تو وہ انہیں ڈیپ فرائی کرتے ہیں ، لیکن میں گھر میں اون میں چکن ونگ کو ترجیح دیتی ہوں

 یہ چکن ونگ کرکرا اور بھوری  سنہری  ہوتی  ہیں۔  آپ کو چکنائی جو فرائی کرنے  سے ہوتی ہے فکر کرنے کی ضرورت نہیں ہے۔


        Zucchini masala

 یہ ابلے ہوئے چاولوں کے ساتھ پیش کر سکتے ہیں اور آپ اسے کچھ تازہ سبزیوں جیسے سہلری ، گاجر یا سلاد کے ساتھ اپنی پسندیدہ ڈپنگ کے ساتھ بھی پیش کرسکتے ہیں


 اون میں چکن ونگ کو کیسے پکانا ہے۔

 -پچیس  چکن  ونگز 


 دو کھانے کے چمچ - شہد۔

 ایک چائے کا چمچ لہسن پاؤڈر۔

 دو کھانے کے چمچ - تیل۔

 تین کھانے کے چمچ - سفید سرکہ۔

 ایک کھانے کا چمچ- براؤن شوگر۔

 ایک چائے کا چمچ - پیپریکا پاؤڈر۔

 آدھا چائے کا چمچ - نمک۔

 آدھا چائے کا چمچ - کالی مرچ۔

ایک کھانے کا چمچ میدہ

 طریقہ:

 ایک بڑے پیالے میں شہد ، چینی ، سرکہ ، تمام مصالحوں  اور میدےکے ساتھ ونگز کو اچھی طرح مکس کریں اور انہیں تقریبا on ایک گھنٹے تک میرینٹ کرنے دیں۔

 اون  کو 375 ایف پر پہلے سے گرم کریں۔

 ونگز  کو چکنائی والی بیکنگ ٹرے پر رکھیں اور ونگزکو 30 منٹ تک پکائیں جب تک چکن ونگزخستہ اور سنہری براؤن نہ ہو جائیں۔


 انہیں اون سے نکالیں اور ونگز کو سرونگ پلیٹر میں منتقل کریں اور پیش کریں


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake