Banana bread with eggs
As I told you every year my daughters do
something special for their younger sister‘s birthday because they think, she is still their baby sister. This year they planned a trip to Toronto by airplane.
When they arrived there, their brother was waiting so, he picked them up and brought them to his house. The next day, the whole family got together at the youngest brother’s home, and they spent the whole day together. Afterwards, they had supper together at an Italian restaurant.
Toronto CN tower 360 restaurant
They then went for a long walk and at the end, everyone went back to their places.
My daughters rented an Airbnb for three days downtown, so their brother drove them there. It was the youngest sister’s first surprise.
They bought tickets to her favourite comedian comedy show: Hasan Minhaj. The next day, they went to watch the show. After the show, they walked downtown for about two hours. She was very happy, it was her second surprise.
On the 16th of June she cutted her cake with only her family. On the 18th of June her sisters invited all her friends and arranged a surprise party. In the morning when she left for the gym, I prepared supper for her friends while her siblings decorated the living room. When she saw all of her friends, she was very surprised! First of all, they did supper. After eating she cutted the cake and opened the gifts.
Beautiful Vegan cakes!Then, they played several games and everyone was having fun. Afterwards,late at night, everyone left. It was really fun everyone enjoyed it and just like that, her birthday party was over!
Today I am going to share with you a recipe; banana bread with eggs. I have already shared with you my vegan banana bread recipe. Today I am going to use frozen bananas.
When I have leftover ripened bananas on the table, I put them in the freezer in order to bake bread later on and sometimes I use them in pancake recipes. So, next time when you have overripe bananas, don't throw them!
Leftover bread you can store!
You can store leftover bread. Wrap the bread in a plastic bag and put it in the refrigerator for up to 5-6 days. If you want to keep the bread for a long time, you can freeze it!
Ingredients:
Five- overripe bananas fresh or frozen( mashed)
Two cups- of all-purpose flour
Pinch of - salt
One teaspoon - of baking soda
Half cup- of oil
Two eggs- beaten
3/4 cups - of brown sugar
1/4 teaspoon - cinnamon powder
Two tablespoons - of walnuts ( optional )
Method:
Preheat the oven to 350F. In a bowl, mash the bananas with a fork until the texture is smooth.
Add oil, salt, sugar, baking soda and the beaten eggs. Mix it well. Add flour and mix well, all together.
Pour this batter into a greased pan.
Bake for 45-50 minutes. Insert a toothpick into the center, if it comes out clean, then it is done. Otherwise, if the center is still wet, continue baking for 5-10 extra minutes until it is fully baked.
Take out the bread from the oven and let it cool in the pan for five minutes. Then take out the bread from the pan and let it cool completely. Slice it and serve!
Note-( if you are using frozen bananas then take them out from the freezer at least half an hour before using)
If someone has any questions, feel free to ask me in the comment section below!
جیسا کہ میں نے آپ کو بتایا کہ ہر سال میری بیٹیاں اپنی چھوٹی بہن کی سالگرہ کے لیے کچھ خاص کرتی ہیں کیونکہ وہ سوچتی ہیں، وہ اب بھی ان کی بےبی بہن ہے۔ اس سال انہوں نے ہوائی جہاز کے ذریعے ٹورنٹو کے سفر کا منصوبہ بنایا۔ جب وہ وہاں پہنچے تو ان کا بھائی انتظار کر رہا تھا، وہ انہیں اپنے گھر لے آیا۔ اگلے دن، پورا خاندان سب سے چھوٹے بھائی کے گھر اکٹھا ہوا، اور انہوں نے پورا دن ساتھ گزارا۔ اس کے بعد انہوں نے ایک اٹالین ریسٹورینٹ میں ایک ساتھ رات کا کھانا کھایا۔ پھر وہ لمبی چہل قدمی کے لیے نکلے اور آخر میں سب اپنی اپنی جگہ واپس چلے گئے۔
میری بیٹیوں نے شہر کے مرکز میں تین دن کے لیے ایک Airbnb کرائے پر لیا، تو ان کا بھائی انہیں وہاں چھوڑ آیا ۔ یہ چھوٹی بہن کا پہلا سرپرائز تھا۔
انہوں نے اس کے پسندیدہ کامیڈین مزاحیہ شو کے ٹکٹ خریدے: حسن منہاج کے۔ اگلے دن وہ شو دیکھنے گئے۔ شو کے بعد، وہ تقریباً دو گھنٹے تک شہر کے مرکز میں چلتے رہے۔ وہ بہت خوش تھی، یہ اس کا دوسرا سرپرائز تھا۔
16 جون کو اس نے صرف اپنی فیملی کے ساتھ اپنا کیک کاٹا۔ 18 جون کو اس کی بہنوں نے اس کے تمام دوستوں کو مدعو کیا اور ایک سرپرائز پارٹی کا اہتمام کیا۔ جب وہ جم کے لیے روانہ ہوئی تو میں نے اس کے دوستوں کے لیے رات کا کھانا تیار کیا جبکہ اس کے بہن بھائیوں نے کمرے کو سجایا۔ جب اس نے اپنے تمام دوستوں کو دیکھا تو وہ بہت حیران ہوئی! سب سے پہلے، انہوں نے رات کا کھانا کھایا۔ کھانے کے بعد اس نے کیک کاٹا اور گفٹ کھولے۔ پھر، انہوں نے کئی گیمز کھیلے اور سب انجائے کر رہے تھے۔ اس کے بعد رات گئے سب چلے گئے۔ یہ واقعی فن تھا سب نے اس کا لطف اٹھایا اور اس طرح، اس کی سالگرہ کی تقریب ختم ہوگئی!
آج میں آپ کے ساتھ ایک ترکیب شیئر کرنے جا رہی ہوں۔ انڈے کے ساتھ کیلے کی بریڈ ۔میں نے پہلے ہی آپ کے ساتھ اپنی ویگن کیلے کی بریڈ کی ترکیب شیئر کی ہے۔ آج میں فروزن کیلے استعمال کرنے جا رہی ہوں۔ جب میرے میز پر بچا ہوا کیلا بچ جاتاہے ، تو میں انہیں فریزر میں رکھ دیتی ہوں تاکہ بعد میں بریڈ بنائی جا سکے اور بعض اوقات میں انہیں پینکیک کی ترکیبوں میں استعمال کرتی ہوں۔ اس لیے، اگلی بار جب آپ کے پاس کیلے زیادہ پک جائیں، تو انہیں نہ پھینکیں! بچ جانے والی بریڈآپ ذخیرہ کر سکتے ہیں!آپ بچا ہوئی بریڈ ذخیرہ کر سکتے ہیں۔
بریڈ کو پلاسٹک کے پیپر میں لپیٹ کر 5-6 دن تک فریج میں رکھ دیں۔ اگر آپ بریڈکو زیادہ دیر تک رکھنا چاہتے ہیں تو آپ اسے فریض کر سکتے ہیں!
کیلے کی بریڈ:
پانچ زیادہ پکے ہوئے کیلے تازہ یا منجمد (میشڈ)
دو کپ - میدھ
چٹکی بھر نمک
ایک چائے کا چمچ - بیکنگ سوڈا
آدھا کپ تیل
دو انڈے - پھینٹے ہوئے
3/4 کپ - براؤن شوگر
1/4 چائے کا چمچ - دار چینی پاؤڈر
اخروٹ کے دو کھانے کے چمچ (اختیاری)
طریقہ:
اوون کو 350F پر پہلے سے گرم کریں۔ ایک پیالے میں کیلے کو کانٹے سے اس وقت تک میش کریں جب تک کہ ساخت ہموار نہ ہو جائے۔
تیل، نمک، چینی، بیکنگ سوڈا اور پھٹے ہوئے انڈے شامل کریں۔ اسے اچھی طرح مکس کریں۔ میدہ ڈالیں اور سب کو اچھی طرح مکس کریں۔
اس آٹے کو چکنائی والے پین میں ڈالیں۔ 45-50 منٹ تک بیک کریں۔ ٹوتھ پک کو بیچ میں ڈالیں، اگر وہ صاف نکل آئے تو اس کا مطلب ہے بریڈ تیار ہے۔ دوسری صورت میں، اگر مرکز اب بھی گیلا ہے، 5-10 اضافی منٹ تک بیکنگ جاری رکھیں جب تک کہ یہ مکمل طور پر بیک نہ ہوجائے۔
بریڈ کو اون سے نکال کر پین میں پانچ منٹ کے لیے ٹھنڈا ہونے دیں۔ پھر پین سے نکال کر مکمل ٹھنڈا ہونے دیں۔ اسے سلائس کریں اور سرو کریں!
نوٹ- (اگر آپ منجمد کیلے استعمال کر رہے ہیں تو استعمال کرنے سے کم از کم آدھا گھنٹہ پہلے فریزر سے نکال لیں)
اگر کسی کے پاس کوئی سوال ہے تو، نیچے کامنٹ سیکشن میں مجھ سے پوچھنے کے لئے ہچکچائیں نہیں!
Comments
Post a Comment