How to make ground meat at home& Burger
Homemade ground meat
The month of June is very special for me because in this month my two favourite people, my younger daughter and my granddaughter are born. Yesterday was my granddaughter’s birthday, it is more important because she is the first grandchild. My daughter, who is also my granddaughter’s Godmother made a beautiful vanilla and chocolate cake for her birthday and also made a smash cupcake!
My other daughters decorated the room. I made some vegetables pakoras and burgers for the whole family.
Everyone was so excited about the party 🎉 because this was her first birthday. The party theme was Rainbow 🌈, so all the decoration was colourful.
She smashed the cupcake, then her parents cut the cake everyone enjoyed it! After eating we played a little bit with her afterwards, she went to sleep and we went out for a long walk.
Every year, for my daughter‘s birthday, her sisters do something special. This year they are planning a trip with her to another city. All their siblings will join them there and she will get many surprises. I will share when the time will come.
Today I will share with you.
How do we make ground meat at home?
Buy a big piece of fresh meat without bones, about one kilogram. Wash the meat in running cold water. Cut the meat into small cubes.
If you have a kitchen Aid, then you need a food grinder attachment.
Now, you need to attach the food grinder to the Kitchen Aid. In order to assemble a food grinder, follow the instructions that are in the box.
Now, put the meat cubes in, turn the stand mixer speed control to on and grind it. Your ground meat is ready to make patties for Burgers!
How to make patties & burgers?
I already shared my meat patties recipe, but today I will share it again.
Ingredients for patties:
One kg ground meat
One tablespoon - of garlic paste
One large onion ground
One tablespoon - coriander powder
One teaspoon - cumin powder
One teaspoon - paprika
Half teaspoon - cayenne pepper
Half teaspoon - turmeric powder
One teaspoon - salt
Two tablespoons cooking oil
Four bread( transformed into bread crumbs)
Ingredients for burgers:
16- burgers bread
2-onions ( cut into rings)
2- tomatoes (cut into rings)
16 -leaves lettuce
16 slices- of cucumbers pickle
For sauce:
Half cup sriracha
Half cup - of mayo without eggs mix both to make spicy mayo.
Method:
In a large bowl mix all grounded ingredients with ground meat for the patties.
Make 16 patties, and preheat the oven to 375f, bake patties for 20 minutes. Take them out from the oven and set them aside.
Assemble the burgers:
Take each burger, open it and put a little bit of spicy mayo sauce on both pieces of bread, put one onion slice, one tomato slice, one leave of lettuce, one piece of cucumber and one patty. Then close the burger by putting the other half of the bread. Continue, until all burgers are finished.
جون کا مہینہ میرے لیے بہت خاص ہے کیونکہ اس مہینے میں میرے دو پسندیدہ افراد، میری سب سے چھوٹی بیٹی اور میری پوتی کی پیدائش ہوئی ہے۔ کل میری پوتی کی سالگرہ تھی، یہ زیادہ اہم ہے کیونکہ وہ پہلا بچہ ہے۔ میری بیٹی، جو میری پوتی کی گاڈ مدر بھی ہے، نے اپنی سالگرہ کے لیے ایک خوبصورت ونیلا اور چاکلیٹ کیک بنایا اور ایک زبردست کپ کیک بھی!
میری دوسری بیٹیوں نے کمرے کو سجایا۔ میں نے پورے خاندان کے لیے سبزیوں کے کچھ پکوڑے اور برگر بنائے۔
ہر کوئی پارٹی کے بارے میں پرجوش تھا۔ یہ اس کی پہلی سالگرہ تھی. پارٹی تھیم رینبو تھی، اس لیے تمام سجاوٹ رنگین تھی۔ اس نے کپ کیک توڑا، پھر اس کے والدین نے کیک کاٹا جس کا سب نے لطف اٹھایا! رات کے کھانے کے بعد ہم کچھ دیر اس کے ساتھ کھیلتے رہے پھر وہ سو گئی اور ہم لمبی سیر کے لیے نکل گئے۔
ہر سال، میری بیٹی کی سالگرہ پر، اس کی بہنیں کچھ خاص کرتی ہیں۔ وہ اس سال اس کے ساتھ دوسرے شہر جانے کا منصوبہ بنا رہی ہیں۔ اس کے تمام بہن بھائی وہاں اس کے ساتھ شامل ہوں گے اور اسے بہت سارے سرپرائز ملیں گے۔ وقت آنے پر شیئر کروں گی۔
آج میں آپ کے ساتھ شیئر کروں گی۔
ہم گھر میں قیمہ کیسے بناتے بناتے ہیں؟
ہڈیوں کے بغیر تازہ گوشت کا ایک بڑا ٹکڑا خریدیں، تقریباً ایک کلو۔ بہتے ہوئے ٹھنڈے پانی میں گوشت کو دھو لیں۔ گوشت کو چھوٹے کیوبز میں کاٹ لیں۔
اگر آپ کے پاس کچن ایڈز ہے تو آپ کو فوڈ گرائنڈر اٹیچمنٹ کی ضرورت ہے۔
اب، آپ کو فوڈ گرائنڈر کچن ایڈز کے ساتھ جوڑنے کی ضرورت ہے۔ فوڈ گرائنڈر کو جوڑنے کے لیے، باکس میں دی گئی ہدایات پر عمل کریں۔
اب اس میں گوشت کے کیوبز ڈال کر اسٹینڈ مکسر سپیڈ کنٹرول کو آن کر کے پیس لیں۔ آپ کا قیمہ برگر کے لیے پیٹیز بنانے کے لیے تیار ہے
پیٹیز اور برگر کیسے بنائیں؟
میں پہلے ہی اپنے گوشت کی پیٹیز کی ترکیب شیئر کرچکی ہوں، لیکن میں اسے آج دوبارہ شیئر کروں گی۔
پیٹیز کے لیے اجزاء
ایک کلو قیمہ
ایک کھانے کا چمچ لہسن کا پیسٹ
ایک بڑا پیاز
ایک کھانے کا چمچ – دھنیا پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ - زیرہ پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ - پیپریکا
آدھا چائے کا چمچ - لال مرچ
آدھا چائے کا چمچ - ہلدی پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ - نمک
دو کھانے کے چمچ کوکنگ آئل
چار پیس بریڈ (بریڈ کے ٹکڑوں کو گرئنڈ کر لیں
برگر کے اجزاء
سولہ برگر بریڈ
2 دوپیاز (رونڈ میں کاٹ لیں)
2-دو ٹماٹر (انگوٹھی میں کاٹ لیں)
16 - سولہ لیٹش کے پتے
16 سولہ سلائسز - کھیرے کا اچار
سوس کے لیے
سریراچا کا آدھا کپ
آدھا کپ میو- مصالحہ دار میو بنانے کے لیے دونوں بغیر انڈے کے میوکو مکس کریں۔
طریقہ
ایک بڑے پیالے میں، پیٹیز کے لیے قیمے کے ساتھ تمام کٹے ہوئے اجزاء کو یکجا کریں۔ 16 پیٹیز بنائیں، اور اوون کو 375f پر پہلے سے گرم کریں، پیٹیز کو 20 منٹ تک بیک کریں۔ انہیں اون سے نکال کر ایک طرف رکھ دیں۔
برگر بنائیں
ایک برگر لیں، اسے کھولیں اور بریڈکے دونوں طرف تھوڑا سا مسالہ دار میو سوس لگائیں ، پیاز کا ایک سلائس، ٹماٹر کا ایک ٹکڑا، لیٹش کا ایک ٹکڑا، کھیرے کا ایک ٹکڑا اور ایک کباب رکھیں۔ پھر بریڈ کا باقی آدھا حصہ اوپر رکھ کر برگر بند کر دیں۔ اس وقت تک جاری رکھیں جب تک کہ تمام برگر ختم نہ ہوجائیں۔
Beautiful cake!
ReplyDelete