Pulao with beef stock



 

 

This week I went with my husband on a trip to the United States.

My husband had a load to deliver in the state of Florida. 




After driving eleven hours in America and thirteen hours in Canada, all truck drivers must sleep for 10 hours before starting again.







We stopped at a Welcome Center in the state of Virginia, and we went to the restroom. The restroom was very clean!


When we arrived at rich mount hill Georgia, my husband had to put some diesel in his truck from a love gas station. 


They have a policy if someone buys diesel, he can buy a free drink and also he can take a free bath at their Gas Station with their point card. So, I was feeling a little tired and I asked my husband if “I can take a shower.” He reserved a bathroom for me. 




When I saw the bathroom I was very surprised, very clean and organized, with clean towels, shampoo and soap!



My husband delivered the load to Jackson Ville Florida and picked up the new load from Tallahassee, FL and another load from Peachtree City. Afterwards, we returned to our home city. It was a good trip!


I was very scared to travel by truck, but it was a very good, comfortable and fun trip!

In the future, I think I will travel more often with my husband. So whenever I go, I will share with you my activities and pictures along the way!


Today, I will make Pulao with beef stock

This is my mother's recipe and my father‘s favourite. My mother used to cook this pulao more often and especially on Eid!


Pulao with Beef stock:

Ingredients :

Half kgs beef cut into cubes

Two cups- of basmati rice

Two - onions chopped 

One -tomato chopped

Four tbsp- oil

1/4- tsp cumin seeds

Five- cloves or 1/4 tsp powder

One tbsp- coriander powder

Two - curry leaves

One tsp- black pepper powder

One -black cardamom

Two tsp- salt

Two tbsp- ginger garlic paste

Two - green chillies(optional )

Method:

Wash the rice and soak them for half an hour. 


In a saucepan, add five cups of water with beef ,salt, curry leave, coriander powder, black pepper, cumin, cloves, cinnamon powder, one onion, one tbsp- of ginger garlic paste and one tomato. Cook it for one hour on medium heat or until the water starts to boil.


 Cover the saucepan with a lid, preheat the oven to 350*f and put the saucepan in the oven for 40 minutes. Make sure that the saucepan is oven safe!

After 40 minutes take it out from the oven and add the yogurt. Mix well and cook on medium heat for 10 minutes. Separate beef from stock and set it aside. 


In another saucepan heat the oil with one onion, and fry it until it is golden brown. 



Add one tbsp of ginger garlic paste. Saute it for two minutes, add beef and fry it for two minutes. Add stock and soacked rice. Cook it for about ten minutes until the water is almost dry.


 Cover the saucepan with a lid. If you are using green chillies, at this stage add chillies and cook for 10 minutes on low heat. Turn off the heat and stir the rice very genty. Serve with raita and fresh salad








اس ہفتے میں اپنے شوہر کے ساتھ امریکہ گئی تھی۔

    میرے شوہر کی ریاست فلوریڈا میں ڈیلیوری کرنی تھی۔



    امریکہ میں گیارہ گھنٹے اور کینیڈا میں تیرہ گھنٹے گاڑی چلانے کے بعد، تمام ٹرک ڈرائیوروں کو دوبارہ شروع کرنے سے پہلے 10 گھنٹے سونا چاہیے ہوتا ہے۔




    ہم ریاست ورجینیا کے ایک استقبالیہ مرکز میں رکے، اور ہم بیت الخلاء میں چلے گئے۔  بیت الخلاء بہت صاف تھا!


    جب ہم جارجیا کے رچ ماؤنٹ ہل پہنچے تو میرے شوہر کو لو گیس اسٹیشن سے اپنے ٹرک میں کچھ ڈیزل ڈالنا پڑا۔



    ان کی پالیسی یہ ہے کہ اگر کوئی ڈیزل خریدتا ہے تو وہ مفت مشروب خرید سکتا ہے اور وہ اپنے پوائنٹ کارڈ سے ان کے گیس اسٹیشن پر مفت نہا بھی سکتا ہے۔  لہذا، میں تھوڑا سا تھی محسوس کر رہا تھی اور میں نے اپنے شوہر سے پوچھا کہ ؟  انہوں  نے میرے لیے نہانے کی جگہ رکھی۔



    جب میں نے باتھ روم دیکھا تو بہت حیران ہوئی، بہت صاف ستھرا اور منظم، صاف تولیے، شیمپو اور صابن کے ساتھ!



    میرے شوہر نے جیکسن ویل فلوریڈا میں ایک لوڈپہنچایا اور ٹلہاسی، سےایک نیا لوڈ  اٹھایا اور   اس کے بعد ہم اپنے آبائی شہر واپس آگئے۔  یہ ایک اچھا سفر تھا!


    میں ٹرک کے ذریعے سفر کرنے سے ڈرتی تھی، لیکن یہ ایک بہت اچھا، آرام دہ اور تفریحی سفر تھا

    مستقبل میں، مجھے لگتا ہے کہ میں اپنے شوہر کے ساتھ مزید سفر کروں گی۔  اس لیے میں جب بھی جاؤں گی، راستے میں اپنی سرگرمیاں اور تصاویر آپ کے ساتھ شیئر کروں گی۔


    آج میں بیف پلاؤ بناؤں گی۔

    یہ میری والدہ کی ترکیب ہے اور میرے والد کی پسندیدہ۔  میری والدہ یہ پلاؤ اکثر اور خاص کر عید پر پکاتی تھیں۔



    گوشت پلاوُ یخنی کے ساتھ

    اجزاء:

    آدھا کلو گائے کے گوشت کو کیوبز میں کاٹ لیں۔

    دو کپ باسمتی چاول

    دو عدد کٹی ہوئی پیاز

    ایک ٹماٹر کٹا۔

    تیل چار کھانے کے چمچ

    1/4 عدد زیرہ

    پانچ لونگ یا 1/4 چائے کا چمچ پاؤڈر

    ایک کھانے کا چمچ- دھنیا پاؤڈر

    دو - کڑھی پتہ۔

    کالی مرچ پاؤڈر ایک چائے کا چمچ

    ایک - کالی الائچی

    دو چمچ - نمک

    ادرک لہسن کا پیسٹ دو کھانے کے چمچ

    دو- ہری مرچیں (اختیاری)

    طریقہ:

    چاولوں کو دھو کر آدھے گھنٹے کے لیے بھگو دیں۔  ایک سوس پین میں گائے کا گوشت، نمک، کری پتہ ، دھنیا پاؤڈر، کالی مرچ، زیرہ، لونگ، دار چینی پاؤڈر، ایک پیاز، ایک کھانے کا چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ اور پانچ کپ پانی کے ساتھ ایک ٹماٹر ڈالیں۔  اسے درمیانی آنچ پر ایک گھنٹہ یا اس وقت تک پکائیں جب تک کہ پانی ابلنے نہ لگے۔  سوس پین ڈکن سے ڈھانپ دیں   ، اوون کو 350 f اور سوس پین کو 40 منٹ کے ڈگری تک گرم کریں اب دیکچی کو چالیس منٹ کے لیے اوون میں رکھیں۔  یقینی بنائیں کہ ساس پین تندور محفوظ  ہے چالیس 


    منٹ کے بعد اسے اوون سے نکال کر دہی ڈال دیں۔  اچھی طرح مکس کریں اور درمیانی آنچ پر 10 منٹ تک پکائیں۔  گائے کے گوشت کو یخنی سے الگ کریں اور ایک طرف رکھ دیں۔  دوسرے سوس پین میں پیاز کے ساتھ تیل گرم کریں اور سنہری ہونے تک بھونیں۔  ایک کھانے کا چمچ ادرک لہسن کا پیسٹ ڈالیں۔  اسے دو منٹ تک بھونیں، بیف ڈال کر دو منٹ تک بھونیں۔  اسٹاک اور بھیگے ہوئے چاول شامل کریں۔  اسے تقریباً دس منٹ تک پکائیں جب تک کہ پانی تقریباً خشک نہ ہو جائے۔  سوس پین کو ڈھکن سے ڈھانپ دیں۔  اگر آپ ہری مرچ استعمال کر رہے ہیں تو اس مرحلے پر مرچیں ڈالیں اور ہلکی آنچ پر 10 منٹ تک پکائیں۔  آنچ بند کر دیں اور چاولوں کو بہت آہستہ سے ہلائیں۔  رائتہ اور تازہ سلاد کے ساتھ پیش کریں!

  


Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake