Simple sponge slices cake






Normally, snow starts falling in the Canadian province of Quebec in December. However, the weather here has changed.  Strangely, it is raining in December! That being said, rain also has its fun. Sooner or later the snow will start, and it makes a beautiful scenery! It looks like white flowers are falling from the sky. In this weather, I want to take a cup of tea at noon and watch a TV show or movie on the sofa in peace when I have finished all the daily routine chores at home!  There must be many others like me who do the same. 


       Salad general tao  

When we are talking about tea, we must think about some snacks that we can eat with our tea! So, I am going to share with you a cake recipe, it's called the sponge slices cake. 


With this easy and delicious recipe, you can make many different cakes just with this base. I made it in a loaf pan but you can make it in any cake mould pan. 



Sponge slices cake:

Ingredients:

Three eggs at room temperature

One cup all-purpose flour

Half cup white sugar

Pinch of salt

One tsp - of baking powder 

Three tbsp- oil

Three tbsp- milk

Half tsp- of vanilla essence

Method :

In the bowl of an electric mixer fitted with the paddle attachment or you can use a hand mixer. 



 Whip the eggs for about three minutes, until a thick ribbon flows off the whisk and does not disappear for a few seconds. 



Add milk and sugar, beat it again for two minutes, then add flour, salt, oil, baking powder and vanilla essence. Mix the batter for about two minutes, now it is ready. Grease the pan, or you can use parchment paper and pour the batter into the pan, smooth the or you can use top with an offset spatula.



Preheat the oven to 350F, and bake the cake for 35 minutes or until the cake is golden brown. Check if the toothpick inserted into the center of the cake comes out clean. 




Take out the cake from the oven, and let it cool for fifteen minutes then slice the cake and serve it with tea or coffee!

Leftover cake

Wrap the leftover cake when cake is completely cooled in a plastic bag and you can keep for several days at room temperature or one week in the fridge. You can freeze it for a long time. 




عام طور پر، دسمبر میں کینیڈا کے صوبے کیوبیک میں برف گرنا شروع ہو جاتی ہے۔  تاہم یہاں کا موسم بدل گیا ہے۔  عجیب بات ہے کہ دسمبر میں بارش ہو رہی ہے!  کہا جا رہا ہے کہ بارش کا بھی اپنا مزہ ہے۔  جلد یا بدیر برفباری شروع ہو جائے گی، اور یہ ایک خوبصورت منظر بناتی ہے!  ایسا لگتا ہے جیسے آسمان سے سفید پھول گر رہے ہوں۔  اس موسم میں، میں دوپہر کے وقت چائے کا کپ پینا چاہتی ہوں جب گھر کے تمام روزمرہ کے کاموں سے فارغ ہو کر سکون سے صوفے پر ٹی وی شو یا فلم دیکھنا چاہتی ہوں!  مجھ جیسے اور بھی بہت سے ہوں گے جو ایسا ہی کرتے ہیں۔  جب ہم چائے کے بارے میں بات کر رہے ہیں، تو ہمیں کچھ اسنیکس کے بارے میں سوچنا چاہیے جو ہم اپنی چائے کے ساتھ کھا سکتے ہیں!  تو، میں آپ کے ساتھ ایک کیک کی ترکیب بتانے جا رہی  ہوں، اسے سپنج سلائس کیک کہتے ہیں


 اس آسان اور مزیدار ترکیب کے ساتھ، آپ اس بیس کو استعمال کر کے   بہت سے مختلف کیک بنا سکتے ہیں۔  میں نے اسے لوف پین میں بنایا ہے لیکن آپ اسے کسی بھی کیک مولڈ پین میں بنا سکتے ہیں۔



 سپنج سلائس کیک

 اجزاء:

 کمرے کے درجہ حرارت پر تین انڈے

 ایک کپ میدہ آٹا

 آدھا کپ سفید چینی

 چٹکی بھر نمک

 ایک چائے کا چمچ - بیکنگ پاؤڈر

 تین کھانے کے چمچ- تیل

 تین کھانے کے چمچ- دودھ

 آدھا چائے کا چمچ- ونیلا ایسنس

 طریقہ:

 الیکٹرک مکسر کے پیالے میں پیڈل اٹیچمنٹ کے ساتھ نصب کیا گیا ہے یا آپ ہینڈ مکسچر  استعمال کر سکتے ہیں۔


  انڈوں کو تقریباً تین منٹ تک پھینٹیں، یہاں تک کہ ایک موٹا ربن وِسک سے بہہ جائے اور چند سیکنڈ کے لیے غائب نہ ہو جائے۔  دودھ اور چینی ڈال کر دو منٹ کے لیے دوبارہ پھینٹیں، پھر میدہ، نمک، تیل، بیکنگ پاؤڈر اور ونیلا ایسنس ڈالیں۔  بیٹر کو تقریباً دو منٹ تک مکس کریں، اب یہ تیار ہے۔  پین کو چکنائی لگا کے یا پان میں  پیپر استعمال کریں اور بیٹر کو پین میں ڈالیں، اوپر  اسپاٹولا سے ہموار کریں۔


 اوون کو 350 پر پہلے سےتین سو پچاس ڈگری پہ  گرم کریں، اور کیک کو 35 منٹ یا اس وقت تک بیک کریں جب تک کہ کیک گولڈن براؤن نہ ہو۔  چیک کریں کہ کیا کیک کے بیچ میں ڈالی گئی ٹوتھ پک صاف نکلتی ہے۔  کیک کو اوون  سے نکال کر پندرہ منٹ تک ٹھنڈا ہونے دیں پھر کیک کاٹ کر چائے یا کافی کے ساتھ سرو کریں

 بچا ہوا کیک

 بچ جانے والے کیک کو پلاسٹک کے پیپر  میں مکمل طور پر ٹھنڈا ہونے پر لپیٹ دیں اوردو دن  آپ کمرے کے درجہ حرارت پر یا ایک ہفتے تک فریج میں رکھ سکتے ہیں۔  آپ اسے طویل عرصے تک فریزکر سکتے ہیں۔


 



Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake