Maggi masala with Tofu or paneer



Today I am sharing a noodle recipe called Maggi!

Maggi is an instant noodle and is very popular in Pakistan /India, but also in many other countries people of all age -children and adults - enjoy it as well.



Usually, we make it as a soup but when I made it dry it tasted more delicious and has strong flavours. It is not the most healthy meal but also it is not harmful.  You can add some vegetables such as capsicum,onion and garlic, to make it healthy. For protein add Tofu or paneer to make Maggi a delicious and complete meal!

Let’s make it-

Maggi masala with Tofu or paneer

For one person 

Ingredients:

100 g- tofu or paneer

1/4 tsp- black pepper 

Pinch of salt 

One packet - Maggi noodle

Maggi spices packet

1/2 tsp paprika

Two tbsp - capsicum chopped

Two tbsp- onion chopped

Two - garlic cloves minced

One tbsp- soy sauce

1/2tsp-ginger powder

One tbsp- ketchup or tomato puree

Two tbsp- oil

method :



First of all, cut the Tofu into small cubes then in a pan heat the oil and roast the tofu until it is brown on all sides. Transfer from pan and set aside.



In a saucepan boil one and a half cup of water and add noodles. Cook until noodles are tender and all water is absorbed, turn off the heat and set aside. 

Let‘s make masala!



In the pan heat one tbsp oil with minced garlic, sautee for one minute and add bell pepper, ginger, tomato puree soy sauce salt and paprika. Sautee for two minutes and add tofu mix well, 



then add cooked noodles. Sprinkle Maggie spices that we got from inside of the noodles packet.




Mix well garnish with fresh coriander, and some green onion and enjoy delicious Maggi masala with a new twist!!




 آج میں میگی نامی نوڈل کی ترکیب شیئر کر رہی ہوں 

میگی ایک فوری نوڈل ہے اور پاکستان/ہندوستان میں بہت مقبول ہے، بلکہ بہت سے دوسرے ممالک میں بھی ہر عمر کے لوگ - بچے اور بالغ - سب  اس سے لطف اندوز ہوتے ہیں۔

عام طور پر، ہم اسے سوپ کے طور پر بناتے ہیں لیکن جب میں نے اسے خشک کیا تو اس کا ذائقہ زیادہ لذیذ ہوتا ہے اور اس کا ذائقہ دار ہوتا ہے۔ یہ سب سے زیادہ صحت بخش کھانا نہیں ہے لیکن یہ نقصان دہ بھی نہیں ہے۔  آپ اسے صحت مند بنانے کے لیے کچھ سبزیاں جیسے شملہ مرچ، پیاز اور لہسن شامل کر سکتے ہیں۔ پروٹین کے لیے ٹوفو یا پنیر شامل کریں تاکہ میگی کو مزیدار اور مکمل کھانا بنایا جا سکے۔

چلو بنا لیتے ہیں-

توفو یا پنیر کے ساتھ میگی مسالہ

ایک شخص کے لیے 

اجزاء:

100 گرام ٹوفو یا پنیر


ایک چاتھائی چائے کا چمچ- کالی مرچ 

چٹکی بھر نمک 



ایک پیکٹ - میگی نوڈل

میگی مصالحے کا پیکٹ

آدھا  چائے کا چمچ پیپریکا

دو کھانے کے چمچ - شملہ مرچ کٹی ہوئی

دو کھانے کے چمچ-پیاز کٹی ہوئی۔

لہسن کے دو جوے کٹے ہوئے۔

ایک کھانے کا چمچ - سویا ساس

ادرک پاؤڈر 1/2 چائے کا چمچ

ایک کھانے کا چمچ - کیچپ یا ٹماٹر پیوری

دو کھانے کے چمچ تیل

طریقہ:

سب سے پہلے ٹوفو کو چھوٹے کیوبز میں کاٹ لیں پھر ایک پین میں تیل گرم کریں اور ٹوفو کو ہر طرف براؤن ہونے تک بھونیں۔ پین سے منتقل کریں اور ایک طرف رکھ دیں۔


سوس پین میں ڈیڑھ کپ پانی ابالیں اور نوڈلز ڈالیں۔ اس وقت تک پکائیں جب تک نوڈلز نرم نہ ہو جائیں اور سارا پانی جذب ہو جائے، آنچ بند کر کے ایک طرف رکھ دیں۔ 

چلو مسالہ بناتے ہیں!

پین میں ایک کھانے کا چمچ تیل گرم کر کے لہسن کو ایک منٹ کے لیے بھونیں اور اس میں کالی مرچ، ادرک، ٹماٹو پیوری سویا سوس نمک اور پیپریکا ڈال دیں۔ دو منٹ تک بھونیں اور اس میں توفو ڈال کر اچھی طرح مکس کریں، پھر پکی ہوئی نوڈلز ڈال دیں۔ میگی مصالحہ چھڑکیں جو ہمیں نوڈلز کے پیکٹ کے اندر سے ملا ہے۔


تازہ دھنیا، اور کچھ ہری پیاز کے ساتھ اچھی طرح گارنش کریں اور ایک نئے طریقے کے ساتھ مزیدار میگی مسالہ کا لطف اٹھائیں

Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake