How to make coleslaw



 

Yesterday was a very busy day. My husband and children were off from work, so they got up late.I got up early, so i finished my routine cleaning. Afterwards, I prepared some of my children's favorite dishes.I made chicken by cooking it in the oven. We call this dish Tandoori chicken. I also made coleslaw and chickpeas plaau. We ate together. After dinner, the whole family sat in the living room. Everybody talked to  each other, they played games, and went to bed at 1 AM. When my family sit together and they have fun, I feel very happy. Today, I will share a Coleslaw recipe

What is coleslaw?

Coleslaw is a very famous dish. It is very quick and easy to make, with a little bit of sweetness and zesty and creamy. You can make it for picnics or when you have a BBQs.Also, you can use it in sandwiches, or you can eat it, as it is. I use green cabbage but some people use red cabbage too. Sometimes, I make it with mayo and sometimes I use just oil, sugar and vinegar. A long time ago we ordered KFC and they sent coleslaw as a side dish, so I tasted it the first time and I liked it. Since then, I make it often, Because my children and husband like coleslaw too. I use mayo without eggs. 
Let's make coleslaw!

How to make Coleslaw?

  Ingredients:


  I. One cup of cabbage (grated)


  2. Half carrot(grated)


  


  3. 3 tbsp white vinegar


  4. one tbsp sugar


  5. four tbsp Vegenaise (egg free mayo)


  6. salt and black pepper to taste

Mix all ingredients together and my Coleslaw the recipe is ready to serve!




A beautiful sunset



کل بہت مصروف دن تھی ۔  میرے شوہر اور بچے کام سے چھُٹی پہ تھے، اس لیے وہ دیر سے اٹھے۔  میں جلدی اٹھ گئی ، لہذا میں نے اپنی معمول  کے مطابق گھر کی صفائی ختم کی۔  اس کے بعد، میں نے اپنے بچوں کے پسندیدہ پکوان بنائے۔  میں نے چکن کو اوون میں بیک  کر کے بنایا۔  اس ڈش کو ہم تندوری چکن کہتے ہیں۔  میں نے کولسلا سالاد اور چنے کا پلاؤ بھی بنایا۔  ہم نے ساتھ کھانا کھایا۔  رات کے کھانے کے بعد سارا خاندان دیوان خانے میں بیٹھ گیا۔  سب نے ایک دوسرے سے  خوب باتیں  کیں ، وہ گیمز کھیلتے رہے رات دیر تک، اور رات کے  1 بجے بستر پر  گئے۔  جب میری فیملی  اکٹھی بیٹھتی ا ہے اور وہ فن کرتے ہیں تو مجھے بہت خوشی ہوتی ہے۔  آج میں کولیسلا سالاد  کی ایک ترکیب شیئر کروں گی۔




  کولیسلا  سالاد کیا ہے؟


   ایک بہت مشہور ڈش ہے۔  یہ بہت تیز اور آسان ہے، جس میں تھوڑی سی مٹھاس اور کھٹاس اور کریمی ہے۔  آپ اسے پکنک کے لیے بنا سکتے ہیں یا جب آپ کے پاس باربی کیو ہے۔ اس کے علاوہ، آپ اسے سینڈوچ میں استعمال کر سکتے ہیں، یا آپ اسے کھا  ایسے ہی کھا سکتے ہیں، جیسا کہ یہ ہے۔  میں (بند گوبھی )سبز گوبھی استعمال کرتی ہوں لیکن کچھ لوگ سرخ گوبھی بھی استعمال کرتے ہیں۔  کبھی کبھی، میں اسے میو نائزسے بناتی  ہوں اور کبھی میں صرف تیل، چینی اور سرکہ استعمال کرتی ہوں ہوں۔  کافی عرصہ پہلے ہم نے   کنٹکی کا آرڈر دیا تھا اور انہوں   تو میں نے coleslaکو سائیڈ ڈش کے طور پر کولسلا بھیجا تھا،  نے اسے پہلی بار چکھا اور مجھے یہ پسند آیا۔  تب سے، میں اسے اکثر بناتی ہوں، کیونکہ میرے بچے اور شوہر بھی کولیسلا کو پسند کرتے ہیں۔  میں بغیر انڈے کے میو استعمال کرتی ہوں۔

  آئیے کولیسلا  سالاد بنائیں!

  کولیسلا کیسے بنایا جائے؟


    اجزاء:




     ایک کپ بند گوبھی (باریک کٹی ہوئی)




    آدھی گاجر (باریک کٹی ہوئی)




   




     تین کھانے کے چمچ سفید سرکہ




    . ایک کھانے کا چمچ چینی




    . چار کھانے کے چمچ ویجینیز (انڈے سے پاک مایو)




     نمک اور کالی مرچ حسب ذائقہ

 تمام اجزاء کو آپس میں مکس کریں اور  سالاد 

 Coleslaw  پیش کرنے کے لیے تیار ہے







  

Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake