How to make chicken palau
Let go of the past. The past is over and you did the best you could with what you knew at the time. If you have some painful experience in the past, let go of these memories and find forgiveness for others. Spend time in the nature, we are part of nature. Don't judge yourself, judging ourselves means thinking we have to be perfect. If we will think like that, no matter what we do it will never be good enough. We should accept ourselves. For those of you who believe in God, spending time praying can help us in our lonely and sad situation. Spending time with God and asking for help can be great comfort. You never know how God will work in ones life. We should too become comfortable with ourselves. Doing something that we like to do will make us happy. I think like that and believe me if you think like that too your life will change. Anyways good food equals happiness! I am going to share today with you a recipe, that is very famous in Pakistan's/India's province: punjab. It's called
"chicken palau
Ingredients:
Six- chicken legs( take off skin, wash and cut into pieces)
Two cups- basmati rice( wash with cold water and soak for 30 minutes before cooking)
One medium- onion( cut in long slices)
One medium- tomato( cut in small pieces)
One tablespoon- coriander powder
One teaspoon- cumin powder
ہ
One teaspoon- whole cumin
1/2 teaspoon- cloves powder
Six- whole cloves
1/2 teaspoon- cinnamon powder
One - stick of whole cinnamon
Two teaspoon- salt
1/2 teaspoons- black pepper powder
Two curry's lives
Three tablespoons cooking oil
One tablespoon- garlic and ginger paste
Method
In a saucepan put onion and cooking oil. Fry it on medium heat until onions become golden brown. Add chicken and fry for three minutes. Add garlic ginger paste cook two minutes. Add all the spices and tomatoes. Cook for five minutes until tomato tender and oil begins to separate from the gravy. Then add three cups water and cook on high heat. When water starts to boil put the rice in saucepan ( drain the rice before putting in saucepan). Cook uncover for four to five minutes until all the water is absorbed (you can see in the picture below). Turn down the heat to low and cover the saucepan. Cook for an extra five minutes and turn off the heat. Leave it on the stove without heat for 10 minutes then take off the cover and stir very gently. Your delicious chicken paluo is ready to be served. If you ever try this recipe, please leave a comment to let me know how it went! Thank you😊
ماضی کو
جانے دو۔ ماضی ختم ہوچکا ہے اور آپ جو کچھ اس وقت جانتے تھے اس کے ساتھ آپ نے بہترین کوشش کی۔ اگر آپ کو ماضی کا کچھ تکلیف دہ تجربہ ہے تو ، ان یادوں کو چھوڑیں اور دوسروں کے لئے معافی
تلاش کریں۔ فطرت میں وقت گزاریں ، ہم فطرت کا حصہ ہیں۔ خود کوجج نہ کریں ،
خود کو جج کرنے کا مطلب یہ ہے کہ سوچنا کہ ہمیں کامل ہونا پڑے گا۔ اگر ہم اس طرح سوچیں گے ، اس سے کوئی فرق نہیں پڑتا ہے کہ ہم کیا کرتے ہیں تو یہ کبھی بھی اچھا نہیں ہوگا۔ ہمیں خود کو قبول کرنا چاہئے۔ آپ میں سے جو لوگ خدا پر یقین رکھتے ہیں ، دعا کرنے میں وقت گزارنا ہماری تنہائی اور غمگین صورتحال میں ہماری مدد رکتا ہے۔ خدا کے ساتھ وقت گزارنا اور مدد مانگنا بڑا سکون ملتا ہے۔ آپ کبھی نہیں جانتے کہ خدا کس طرح زندگی بدل دیتا ھے ۔ ہمیں بھی خود سے راحت محسوس کرنا چاہئے۔ وہ کچھ کرنا. چایےجو ہمیں کرنا پسند ہے وہ ہمیں خوشی بخشے گا۔ میں بھی ایسا ہی سوچتی ہوں اور مجھ پر یقین کرو اگر آپ بھی ایسا ہی سوچتے ہیں تو آپ کی زندگی بدل جائے گی۔ ویسے اچھا کھانا خوشی کے برابر ہے! میں آج آپ کے ساتھ ایک ترکیب شیئر کرنے جارہی ہوں ، جو پاکستان / ہندوستان کے صوبے: پنجاب میں بہت مشہور ہے۔ اسے "چکن پلائو" کہا جاتا ہے
اجزاء:
چھ مرغی کی ٹانگیں (جلد اتاریں ، دھو لیں اور ٹکڑوں میں کاٹ دیں)
دو کپ- باسمتی چاول (ٹھنڈے پانی سے دھو لیں اور پکانے سے پہلے 30 منٹ تک بھگو دیں)
ایک درمیانی پیاز (لمبے لمبے ٹکڑوں میں کاٹ کر)
ایک میڈیم - ٹماٹر (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹیں)
ایک چمچ - دھنیا پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ جیرا پاؤڈر
لونگ پاؤڈر
چھ پوری لونگ
1/2 چائے کا چمچ- دار چینی پاؤڈر
ایک - پوری دار چینی کی سٹیک
دو چائے کا چمچ۔ نمک
1/2 چائے کے چمچ- کالی مرچ پاؤڈر
2 عدد.کری پتہ
تین کھانے کے چمچ کھانا پکانے کا تیل
ایک چمچ۔ لہسن اور ادرک کا پیسٹ
طریقہ
ایک دیگچی میں پیاز اور کھانا پکانے کا تیل ڈالیں۔ اس کو درمیانی آنچ پر بھونیں یہاں تک کہ پیاز سنہری بھوری ہوجائیں۔ چکن ڈال کر تین منٹ بھونیں۔ لہسن ادرک شامل کریں دو منٹ بھونے پھر ۔ تمام مصالحے اور ٹماٹر شامل کریں۔ پانچ منٹ تک پکائیں یہاں تک کہ ٹماٹر گل جائےاور تیل گریوی سے الگ ہونا شروع ہوجائے۔ پھر تین کپ پانی ڈالیں اور تیز آنچ پر پکائیں۔ جب پانی ابلنا شروع ہوجائے تو چاولوں کو دیگچی میں ڈال دیں (دیگچی میں ڈالنے سے پہلے چاولوں سے پانی نکال دیں)۔ چار سے پانچ منٹ تک ڈھاپنے کے بغیر پکائیں جب تک کہ سارا پانی جذب نہ ہوجائے (آپ نیچے کی تصویر میں دیکھ سکتے ہیں)۔ آنچ کو نیچے کر دیں اور دیگچی کو ڈھانپیں۔ مزید پانچ منٹ تک پکائیں اور آنچ بند کردیں۔ اسے 10 منٹ تک بغیر آنچ چولہے پر چھوڑ دیں پھر ڈھکن اتاریں اور بہت آہستہ سے ہلائیں۔ آپ کا لذیذ چکن پالو تیار ہے۔ اگر آپ نے یہ ترکیب آزمائ تو ، براہ کرم مجھے بتائیں کہ یہ کیسا بنا تھا ! نیچے کامین کریں شکریہ
It is done
Comments
Post a Comment