How I make scrambled tofu
Last night we slept very late, so this morning we woke up little late. After breakfast my husband and I went to the store, because my husband needed two plastic windows screens. We wanted to install two AC in two different bedrooms. When we came back my husband installed the AC, and I helped him. It took us about four hours. When we were done, it was 5 PM and we did not eat lunch yet. We were tired and hungry.I saw in the fridge there was some leftover food from last night.We decided to eat that. Afterwards, I finished my evening prayer and I took a little nap. At 8: 30 I prepared supper. After eating supper my husband and I went outside to take a walk. When we came back it was almost 11 PM and that’s how my day ended.
Today I will share with you how I make scrambled tofu for my daughter who is vegan. For that we need the following;
Ingredients:
200g- extra form plain tofu( crush with hands)
Salt to taste
Half teaspoon- paprika powder
Half teaspoon- chilli powder
Half teaspoon- coriander powder
Half teaspoon- garlic paste
Half teaspoon- cumin powder
Two tablespoons- cooking oil
Four tablespoons- water
Method
In a frypan put oil and all the spices with two tablespoons water. Cook it on medium heat for about three minutes. Add again two tablespoons of water , cook it until oil starts to separate from gravy. It will take about four to five minutes. Add tofu and cook until all the extra water from the tofu is dry. It should take about ten minutes. Turn off the heat and serve with bread or rice. My daughter eats this for breakfast with bread. If you like this recipe please let me know.
کل رات ہم بہت دیر سے سو ئے تھے ، اس لئے آج صبح ہم تھوڑی دیر سے جاگے ۔ ناشتہ کے بعد میں اور میرے شوہر اسٹورگئے ، کیونکہ میرے شوہر کو پلاسٹک کی دو ونڈوز اسکرینوں کی ضرورت تھی۔ ہم دو مختلف بیڈ رومز میں دو اے سی لگانا چاہتےتھے۔ جب ہم واپس آئے تو میرے شوہر نے AC انسٹال کیا ، اور میں نے انکی کی مدد کی۔ ہمیں لگ بھگ چار گھنٹے لگے۔ جبہم کام کرچکے تھے ، شام کے 5 بج چکے تھے اور ہم نے ابھی تک لنچ نہیں کھایا۔ ہم تھک چکے تھے اور بھوکے تھے۔ میں نے فرجمیں دیکھا کہ کل رات سے کچھ بچا ہوا کھانا تھا۔ ہم نے اسے کھانے کا فیصلہ کیا۔ اس کے بعد ، میں نے شام کی نماز پڑی اور میںنے تھوڑا سا آرام کیا۔ 8: 30 پر میں نے رات کا کھانا تیار کیا۔ رات کا کھانا کھانے کے بعد میرے شوہر اور میں ٹہلنے باہر نکلے۔ جب ہم واپس آئے تو گیارہ بجے کا وقت تھا اور اسی طرح میرا دن ختم ہوا۔
آج میں آپ کے ساتھ ٹوفو کی ترکیب شیر کروں گی کہ میں اپنی بیٹی جو ویگن ہے اس کے لئے کس طرح ٹففو بناتی ھوں ۔ اسکے لئے ہمیں درج ذیل کی ضرورت ہے۔
اجزاء:
200 g
گرام اضافی فارم سادہ ٹوفو (ہاتھوںں سے کچل لیں)
ذایقے کے حساب سے نمک
آدھا چمچ - پیپریکا پاؤڈر
آدھا چائے کا چمچ۔ مرچ پاؤڈر
آدھا چمچ- دھنیا پاؤڈر
آدھا چمچ۔ لہسن کا پیسٹ
آدھا چمچ- زیرہ پاؤڈر
دو کھانے کے چمچ۔ککنگ آئل
چار چمچ- پانی
طریقہ
ایک فروپین میں تیل اور تمام مصالحے دو کھانے کے چمچ پانی کے ساتھ ڈالیں۔ اسے تقرتین منٹ درمیانی آنچ پر پکائیں۔ دوبارہ دوکھانے کے چمچے پانی شامل کریں ، جب تک تیل گریویی سے الگ ہونا شروع نہ ہو تب تک اسے پکائیں۔ اس میں لگ بھگ چار سےپانچ منٹ لگیں گے۔ توفو شامل کریں اور جب تک توفو کا سارا اضافی پانی خشک نہ ہو تب تک پکائیں۔ اس میں لگ بھگ دسمنٹ لگیں گے۔ آنچ بند کردیں اور بریڈ یا چاول کے ساتھ پیش کریں۔ میری بیٹی روٹی کے ساتھ ناشتہ میں یہ کھاتی ہے۔ اگر آپکو یہ ترکیب پسند ہے تو براہ کرم مجھے بتائیں۔
Z
Comments
Post a Comment