How to make cucumber Raita
This morning I finished my routine home cleaning.Then I prepared lunch for my family. After eating my husband and I we went to buy few things from the grocery store , maxi. I lost my phone there and I could not find it. I am not feeling good about that , I think today was not a good day. Today I will share with you how you can use yogurt.
1- Add yogurt to soups or casseroles to thicken soups and to add creaminess. When cooking with yogurt , kook on a low heat. High temperatures can cause the mixture to curdle.
2- Add 2 cups of yogurt ,three cups of water and one teaspoon of salt in a blender. Blend for three minutes, add ice cubs and drink as a cold drink. In Pakistan/ India we call this “lassi”.
3-Use yogurt instead of cream in cakes fillings and frostings.
3- Add lemon rind and paprika to yogurt to make a sauce for Kbab.
4- In a bowl add one cup yogurt, one tablespoon of fresh coriander leaves, one teaspoon garlic paste salt and pepper as a taste. Mix and transform it in to a delicious dip or dressing for salads.
I want to share with you a Pakistani / Indian yogurt sauce, that is made with cucumber, black pepper, salt it is called “ Raita” served with biryani, Palau and spicy dishes. It is a side dish and very easy to make, you can mix it within 15 minutes. There are many varieties of raitas but, I my children like this very simple and basic raita. The cucumber version raita is similar to Tzatziki sauce. I use the no name plain yogurt and English cucumber.
How to make cucumber Raita?
آج صبح میں نے اپنے معمول کے مطابق گھر کی صفائی ختم کردی۔ پھر میں نے اپنے گھر والوں کے لیے لنچ تیار کیا کھانے کے بعد میں اور میرے شوہرہم گروسری اسٹور میکسی سے کچھ چیزیں خریدنے گئے تھے۔ میں نے اپنا فون وہاں کھو دیا اور مجھے ملا نہیںمیں نے بہت تلاش کیا ۔ میں اس کے بارے میں اچھا محسوس نہیں کر رہی ہوں ، آج کا دن اچھا نہیں تھا۰میں آج کچھ زیادہ نہیںلکھوں گی ۔ پرسوں آپ سے وعدہ کیا تھا کے دہی کا استعمال بتاؤں گی تو آج میں آپ کے ساتھ شیئر کروں گی کہ آپ دہی کیسےاستعمال کرسکتے ہیں۔
1- دہی کو سوپ یا کیسرول میں گاڑھا کرنے کے لئے شامل کریں اور کریمینیز کریں۔ دہی کے ساتھ کھانا پکاتے وقت ، کم آنچاستعمال کریں۔ تیز درجہ حرارت مرکب کو گھماؤ کرنے کا سبب بن سکتا ہے۔
2- ایک بلینڈر میں 2 کپ دہی ، تین کپ پانی اور ایک چائے کا چمچ نمک ڈالیں۔ تین منٹ کے لئے بلینڈ کریں ، آئس شامل کریں اور لسی بنا لیں گرمیوں میں بہت اچھی جو تی ہے۰پاکستان / ہندوستان میں ہم اس کو "لسی" کہتے ہیں۔
3-کیک فلنگ اور فراسٹنگ میں کریم کی بجائے دہی کا استعمال کریں۔
3- کباب کے لئے چٹنی بنانے کے لئے دہی میں لیموں کا رس ، نمک اور پیپریکا شامل کریں۔
4 - ایک پیالے میں ایک کپ دہی ، ایک کھانے کا چمچ تازہ دھنیا ، ایک چائے کا چمچ لہسن کا پیسٹ نمک اور کالی مرچ ذائقہ کے طورپر شامل کریں۔ اس میں مکس کریں اور اسے ایک مزیدار ڈپ یا سلاد کے لیے ڈریسنگ میں تبدیل کریں۔
Comments
Post a Comment