Basa Fillet easy& healthy recipe
As usual in the morning I finished my morning routine cleaning. Afterwards, I prepared lunch for my family.After eating the lunch with my husband, I did some laundry. This afternoon, I called my mother, we talked to each other for about half an hour. When I hanged up the phone I thought to myself how today is so easy to call someone that lives far away. It's free on whatsApp, skip,face time and many more. In 1993 when I came to Canada the telephone was very expensive. I remember we used to buy 26 dollars calling card and with this card we could only talk for 5 to 10 minutes.Sometimes a wrong number would be dialed by mistake, then the card would stop working. So back then I thought that it would be better to write a letter than a phone call.I used to write letter to my mother and she would receive it in 2 weeks. Then she would reply to me and I would receive the letter after 2 weeks. So we would write one letter to each other in a month. But now it's different, we can call for free anywhere, anytime. Today I will share with you my" BASA FILLET" recipe. I bought "Anchor's Bay" frozen fish.
Ingredients:
200 g - fish
1/2 teaspoon paprika powder
One pinch- salt
One teaspoon lemon juice
One teaspoon coriander powder
One teaspoon - garlic powder
One tablespoon cooking oil
Method: Take out the fish from the freezer and put in a frypan. On medium heat dry all the water from fish for about 5 minutes. When all the water is dry you can add all the spices and you can add cooking oil. On medium heat fry for 3 to 4 minutes each side. Turn off the heat. Your fish is ready to be served. My children like this fish with boiled rice and sauté vegetables.
روز کی طرح میں نے صبح کی معمول کی صفائی ختم کردی۔ اس کے بعد ، میں نے اپنے اہل خانہ کے لئے دوپہر کا کھانا تیار کیا۔ میرے شوہر کے ساتھ دوپہر کا کھانا کھانے کے بعد ، میں نے کچھ لانڈری کی۔ آج سہ پہر ، میں نے اپنی والدہ کو فون کیا ، ہم نے ایک دوسرے سے تقریبا آدھے گھنٹے تک بات کی۔ جب میں نے فون بند کیا تو میں نے اپنے آپ سے سوچا کہ آج دور کے کسی فرد کو فون کرنا اتنا آسان ہے۔ یہ واٹس ایپ ، اسکپ ، فیس ٹائم اور بہت زیادہ پر مفت ہے۔ 1993 میں جب میں کینیڈا آئی تھی تو ٹیلیفون بہت مہنگا پڑتا تھا۔ مجھے یاد ہے کہ ہم 26 ڈالر کالنگ کارڈ خریدتے تھے اور اس کارڈ کے ذریعے ہم صرف 5 سے 10 منٹ تک بات کرسکتے تھے ۔کبھی غلطی سے غلط نمبر ڈائل ہوجاتا ہے ، تب کارڈ کام کرنا چھوڑ دیتا ہے۔ تب میں نے سوچا کہ فون کال سے زیادہ خط لکھنا بہتر ہوگا۔ میں اپنی والدہ کو خط لکھتی تھی اور وہ ان کو 2 ہفتوں میں مل جاتا تھا۔ تب وہ مجھ کو جواب دیتی اور مجھے 2 ہفتوں کے بعد خط مل جاتا۔ تو ہم ایک مہینے میں ایک دوسرے کو ایک خط لکھتے۔ لیکن اب سب کچھ بدل گیا ہے ، ہم کسی بھی وقت ، کہیں بھی مفت کال کرسکتے ہیں۔ آج میں آپ کے ساتھ اپنی "BASA FILLET" ترکیب. شیرکروں گی ۔ میں نے "anchir" باسا مچھلی خریدی ہے۔
اجزاء:
200 گرام - مچھلی
1/2 چائے کا چمچ پیپریکا پاؤڈر
ایک چوٹکی - نمک
ایک چائے کا چمچ لیموں کا رس
ایک چائے کا چمچ دھنیا پاؤڈر
ایک چائے کا چمچ۔ لہسن کا پاؤڈر
ایک کھانے کا چمچ کھانا پکانے کا تیل
طریقہ: مچھلی کو فریزر سے نکالیں اور فرائپن میں رکھیں۔ درمیانی آنچ پر مچھلی سے سارا پانی تقریبا 5 منٹ تک خشک کریں۔ جب سارا پانی خشک ہوجائے تو آپ تمام مصالحے ڈال سکتے ہیں اور آپ کوکنگ آئل بھی شامل کرسکتے ہیں۔ درمیانی آنچ پر دونوں طرف 3 سے 4 منٹ تک بھونیں۔ آنچ بند کردیں۔ آپ کی مچھلی تیار ہے . کھانے کے لیے۔ میرے بچے اس مچھلی کو ابلے ھوے چاول اور سبزیاں
Comments
Post a Comment