My special spinach recipe

Today, as always, I got up early in the morning and cleaned the house as I do every day.  When I finished cleaning, it was time for lunch, so I quickly prepared food. This is because my kids take their break for lunch at 12 PM and my husband also comes back from work at that time. I made three different dishes, I made chicken salad, chickpeas masala and spinach potatoes with dill. The last dish is the one I am going to share with you today


Spinach and potatoes with dill





Ingredients:



Two medium - potatoes ( cut into four pieces 

Two tablespoons - dry fenugreek leaves

300 gr- one packet spinach chopped( frozen )

Two tablespoons - dill fresh chopped

Two -green chillies

One teaspoon - salt

 Half teaspoon - turmeric

One tablespoon - ginger garlic  paste

One- tomato chopped

One - onion  chopped

One tablespoon - coriander powder

One teaspoon - chilli powder 

One teaspoon - paprika powder 

One teaspoon - cumin powder

Half teaspoon - cinnamon powder

Half teaspoon - black pepper 

Method:

In a saucepan, heat the oil and add onion to fry it until the onions are golden. Add garlic and ginger paste, potatoes, tomatoes and fry them for three minutes on medium heat. Add turmeric, salt, paprika, chilli, coriander and cook it for five minutes. Then add spinach, dill, fenugreek and cook it for ten minutes, cover the saucepan. Leave it for five minutes on low heat until potatoes are tender and the water is dry from the spinach. Add green chilli and fry it for two minutes. Turn off the heat and serve with pita bread!





آج ، ہمیشہ کی طرح ، میں صبح سویرے اٹھی ہوں ، گھر کو ہر روز کی طرح صاف کیا۔  جب میں نے کام ختم کیا تو یہ دوپہر کےکھانے کا وقت تھا ، لہذا میں نے جلدی سے کھانا تیار کیا ، کیونکہ پچوں کو  دوپہر کے کھانے کا وقفہ ہوتا ہے اور میرے شوہر بھی کامسے واپس آتے ہیں۔  میں نے تین مختلف پکوان بنائے ، میں نے چکن سلاد ، چنے کا مصالحہ اور پالک آلو بنایا جو میں آج آپ کےساتھ شیئر کرنے جا رہی ہوں۔ 




پالک ، سوئے اور آلو

 اجزاء:

 دو درمیانے - آلو (چار ٹکڑوں میں کاٹ لیں۔

 دو کھانے کے چمچے خشک میتھی کے پتے۔

 300 گرام پالک کٹی ہوئی ایک پیکٹ(فریض ہوئی)

 دو کھانے کے چمچ - سوئے تازہ کٹے ہوئے۔

 دو سبز مرچیں۔

 ایک چائے کا چمچ - نمک۔

  آدھا چائے کا چمچ - ہلدی۔

 ایک کھانے کا چمچادرک لہسن کا پیسٹ۔

 ایکٹماٹر کٹا ہوا۔

 ایک عدد  پیاز کٹا ہوا۔

 ایک کھانے کا چمچ - دھنیا پاؤڈر۔

 ایک چائے کا چمچ - مرچ پاؤڈر۔

 ایک چائے کا چمچ - پیپریکا پاؤڈر۔

 ایک چائے کا چمچ - زیرہ پاؤڈر۔

 آدھا چائے کا چمچ - دار چینی پاؤڈر۔

 آدھا چائے کا چمچ - کالی مرچ۔

 طریقہ:

 ایک سوس پین میں تیل گرم کریں ، اس میں پیاز ڈالیں جب تک کہ پیاز سنہری نہ ہو پکائیں ۔  لہسن اور ادرک کا پیسٹ ، آلو ، ٹماٹرڈال کر درمیانی آنچ پر تین منٹ تک بھونیں۔  ہلدی ، نمک ، پیپریکا ، مرچ ، دھنیا ڈال کر پانچ منٹ تک پکائیں۔  پھر پالک ، سوئے، میتھی ڈال کر دس منٹ تک پکائیں ، سوس پین کو ڈھانپیں ، پانچ منٹ ہلکی آنچ پر اس وقت تک پکنے  دیں جب تک آلو ٹینڈر نہ ہو  جائیں اور پالک سے پانی خشک نہ ہو۔  ہری مرچ ڈال کر دو منٹ بھونیں۔  آنچ بند کریں اور  روٹی کے ساتھ پیش کریں!

Comments

Popular posts from this blog

Chicken breast “masala &boiled basmati rice in Rice cooker

How to air fry chicken breasts in Air fryer

How to cook yellow split peas with zucchini?