Stuffed baked potato or kumpir
Stuffed Baked potato, or kumpir-
Last month my children went on a vacation to Turkey. They stayed there for one week, and they ate many different food but my daughter‘s favourite was this recipe.
Galatea towerShe told me about this, I made it a few times and it came out very delicious!!
About kumpir:
This is a Turkish street food, that is baked potatoes with creamy stuffing and your favourite delicious toppings. You can find it all around Istanbul.
If someone likes potatoes, then kumpir is the best, simplest and fast recipe for them, they can easily make it at home by following these very simple steps!
After baking and stuffing, serve these potatoes with a spoon or a fork! Don't let potatoes cool down,serve hot.
How to cook kumpir:
Ingredients for four potatoes:
Four - large potatoes
One cup- grated cheese
Four tbsp- sweet corn boiled
One tsp- onion finely minced
One tbsp- olive chopped
Half tsp- salt
Half tsp- paprika
Half tsp- cumin
One tbsp- ketchup
One tbsp vegan mayo
One tbsp- butter
Method :
First of all, preheat the oven to 375. Wash the potatoes, and poke holes all over the potatoes with a fork.
By doing this, the potatoes will be well-cooked from the inside.
Place the potatoes on a baking sheet and bake for 45 minutes.
Meanwhile, prepare all the ingredients for the stuffing in a bowl.
Take the potatoes out of the oven and place them on a plate, cut the baked potatoes open and use the fork to fluff up the flesh, add butter and cheese then mix well until the inside becomes very soft. Add the stuffing mixture in the middle and mix it well.
Feel free to use what you want on your kumpir! You can serve it two ways. You can either serve it directly or you can serve it in a bowl. If you serve it in a bowl, after the potatoes are out of the oven peel the skin off them.
In a bowl mash potatoes and add all the ingredients, mix well garnish with green onion and serve!!
بھرے ہوئے بیکڈ آلو، یا کمپر-
پچھلے مہینے میرے بچے چھٹیاں گزارنے ترکی گئے تھے۔ وہ ایک ہفتہ تک وہاں رہے، اور انہوں نے بہت سے مختلف کھانے کھائے لیکن میری بیٹی کی پسندیدہ یہ ڈش تھی۔ اس نے مجھے اس کے بارے میں بتایا، میں نے اسے چند بار بنایا اور یہ بہت لذیذ بنے
کمپیر کے بارے میں:
یہ ترکی کا سٹریٹ فوڈ ہے، جو کریمی بھرے ہوئے آلو اور آپ کے پسندیدہ لذیذ ٹاپنگز کے ساتھ سینکا ہواآلو ہے۔ آپ اسے استنبول کے آس پاس ملتے ہیں۔
اگر کسی کو آلو پسند ہیں تو ان کے لیے کمپیر بہترین، آسان اور تیز ترین نسخہ ہے، وہ ان انتہائی آسان طریقوں پر عمل کرکے اسے گھر میں آسانی سے بنا سکتے ہیں
بیکنگ اور بھرنے کے بعد، ان آلوؤں کو چمچ یا کانٹے سے سرو کریں! آلو کو ٹھنڈا نہ ہونے دیں، گرم گرم سرو کریں۔
کمپیر کیسے پکائیں:
چار آلو کے اجزاء:
چار بڑے آلو
ایک کپ پسا ہوا پنیر
چار کھانے کے چمچ - میٹھی کارن ابلی ہوئی
ایک چائے کا چمچ- پیاز باریک کٹی ہوئی۔
ایک کھانے کا چمچ - زیتون کٹا ہوا۔
آدھا چمچ - نمک
پیپریکا آدھا چائے کا چمچ
آدھا چائے کا چمچ زیرہ
ایک کھانے کا چمچ - کیچپ
ایک کھانے کا چمچ ویگن میو
ایک کھانے کا چمچ- مکھن
طریقہ:
سب سے پہلے، اوون کو 375 پر پہلے سے گرم کریں۔ آلو کو دھو لیں، اور کانٹے سے آلو کے اوپر سوراخ کریں۔
ایسا کرنے سے آلو اندر سے اچھی طرح پک جائیں گے۔
آلو کو بیکنگ شیٹ پر رکھیں اور 45 منٹ تک بیک کریں۔
دریں اثنا، ایک پیالے میں سٹفنگ کے تمام اجزاء کو مکس کریں۔
آلو کو اوون سے نکال کر پلیٹ میں رکھ دیں، پکے ہوئے آلو کو کھول کر کاٹ لیں اورمکھن اور پنیر شامل کر کے کانٹے کا استعمال کر کے مکس کریں اور اس وقت تک اچھی طرح مکس کریں جب تک کہ اندر بہت نرم نہ ہو جائے۔ درمیان میں سٹفنگ مکسچر ڈال کر اچھی طرح مکس کریں۔
آپ جو چاہیں اپنے کمپر پر بلا جھجھک استعمال کریں! آپ اسے دو طریقوں سے پیش کر سکتے ہیں۔ آپ اسے براہ راست پیش کر سکتے ہیں یا آپ اسے ایک پیالے میں پیش کر سکتے ہیں۔ اگر آپ اسے ایک پیالے میں پیش کریں تو، آلو اون سے باہر نکالنے کے بعد، ان کی جلد کو چھیل لیں۔ ایک پیالے میں آلو کو میش کریں اور تمام اجزاء شامل کریں، ہری پیاز سے اچھی طرح گارنش کریں اور سرو کریں!!
Comments
Post a Comment