Pizza night

 

This morning my sister called me. I was able to talk to my mother because she just came back from the hospital. She told me that now she is doing better, thank God. After speaking to my mother I talked to my sister. We talked about family,  friends and about a lot of other things. We called each other for about one hour. Afterwards I finished my morning routine of house cleaning and I prepared lunch before leaving to see my garden. I watered my plants. When I came back I made pizza for supper 🍕.


Now I am going to share with you my pizza recipe. For pizza I used no name unbleached white flour.  For sauce I used 213 ml of no name pizza sauce because I prefer to use no name products.


For 2 Pizzas recipe


Ingredients:


2 1/2 cups- all purpose white flour


One tablespoon-dry yeast


Three tablespoons- olives (cut in two pieces)


One teaspoon- salt


One cup-warm water


One medium-onion (cut in to ring)


One medium-tomato (cut in to ring)


Two cans- pizza sauce (no name 213 ml)


One medium-green pepper (cut into ring)


Two cups-shredded mozzarella cheese (no name)


One tablespoon- dried oregano

Method


In a large bowl, put flour, yeast suger and salt. Mix by hand, add oil and water. Stir until a soft dough forms. Put flour on counter and knead the dough on it until texture is smooth and elastic. Place it in a greased bowl, turning once to grease the dough top. Cover and let rise in a warm place until size doubled,about 2 hours. Meanwhile prepare the toppings.

After 2 hours punch down dough, divide in two. Roll dough into two 12 inch circles. Put pizzas into a greased pizza pan. Combine the sauce and oregano,spread on pizza. Top  with onion, tomato, olives, peppers and cheese. Preheat oven to 445 and bake pizza for about 20-25 minutes. Your homemade pizza is ready to be served! If you make this pizza please let me know.


آج صبح میری بہن نے مجھے فون کیا۔  میں اپنی والدہ سے بات  کی کیونکہ وہ ابھی اسپتال سے واپس آئی تھی۔  انھوں نے مجھے بتایا کہ اب وہ بہتر کام کررہی ہیں ، خدا کا شکر ہے۔  اپنی والدہ سے بات کرنے کے بعد میں نے اپنی بہن سے بات کی۔  ہم نے فیملی ، دوستوں اور بہت سی دوسری چیزوں کے بارے میں بات کی۔  ہم نے ایک دوسرے کو قریب ایک گھنٹے تک فون کیا۔  اس کے بعد ، میں نے گھر کی صفائی کا اپنا صبح کا معمول ختم کیا اور میں اپنے باغ کو دیکھنے کے لئے روانہ ہونے سے پہلے لنچ تیار کیا۔  میں نے اپنے پودوں کو پانی دیا۔  جب میں واپس آی تو میں نے رات کے کھانے کے لئے پیزا بنایا 🍕.

اب میں آپ کو اپنی پیزا کی ترکیب شیئر کرنے جارہی ہوں۔  پیزا کے لیےمیں نے   نو نام کمپنی کے سفید میدھ. کا استعمال  کیا. پیزا ساس کے لیے بھی میں نے 213 ملی لیٹر نو  نام کمپنی پیزا ساس کا استعمال کیا کیونکہ میں نو نام کمپنی کی مصنوعات کو استعمال کرنے کو ترجیح دیتی ہوں۔



2 پیزا. کی ترکیب


اجزاء:


2 1/2 کپ- الپرپز  سفید میدھ


ایک چمچ خشک خمیر


تین چمچ زیتون (دو ٹکڑوں میں کاٹ کر)



ایک چائے کا چمچ۔ نمک


ایک کپ گرم پانی


ایک درمیانی پیاز (  گول کاٹ لیں)


ایک درمیانی ٹماٹر (گول  کاٹ کر)


2 کین پیزا ساس  ( 213 ملی)


ایک درمیانے ہری مرچ (گول کٹی ہوئی)


دو کپ کدو کش موزاریلا پنیر



ایک چمچ- خشک اوریگانو


ایک چائے کا چمچ چینی



طریقہ


ایک بڑے پیالے میں ، آٹا ، خمیر چینی اور نمک ڈالیں۔  ہاتھ سے مکس کریں ، تیل اور پانی شامل کریں۔  جب تک نرم آٹا نہ بن جائے تب تک گوندیں  کاؤنٹر پر آٹا ڈالیں اور اس پر میدہ گوندیں جب تک کہ اچھے سے گوند نھ جائے. اسے ایک بڑے سے برتن میں رکھیں اوپر ککنگ اوئل. لگائیں اور ڈھک کے رکھ دیں خمیر ہونے کے لئے کم از کم 2 گھنٹے تک رکھ دیں.  ۔  جب تک سائز دوگنا ہوجائے ۔  اس دوران ٹاپنگ تیار کریں۔


2 گھنٹے بعد میدے کو دو. حصوں میں تقسیم کریں۔  میدہ کو دو 12 12 انچ کی روٹییوں میں رول کریں۔  پیزا کو ایک  پیزا پین. میں ڈالیں۔ سب سے پہلے ساس میں اورگانو ملائیں اور. ساس پیزوں پہ پھلائیں اور پھر ۔  پیاز ، ٹماٹر ، زیتون ، سبز مرچ اور پنیر  اوپر سے ڈال دیں ۔  پہلے سے ہی گرم 445 اون میں پیزا کو تقریبا. 20 سے 25 منٹ کے لئے بیک کریں۔  آپ کا گھر کا پیزا تیار ہے!  اگر آپ یہ پیزا بناتے ہیں تو براہ کرم مجھے بتائیں کہ کیسا بنا ھے.


Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake