Okra recipe easy& delicious

Today was a little bit hot, but it was still a beautiful 🌞 and sunny day. Spring is on the way, 🌼flowers are blooming and we can smell the flowers outside. In this weather we should eat more green vegetables and salads, these are good for us and our family's health. So I decided to share with you a vegetable recipe, called okra. Some people call this vegetable "lady fingers".

Okra recipe


Ingredients:


300g - okra sliced rings( two packets)


5tbsp - Canola oil


1/2 tsp - cumin seeds or powder


2 large- tomatoes 🍅 ( cut in small pieces )


1/2 tsp- tumeric powder


1 tbsp- coriander powder


1 tsp- chili powder


1 tsp- salt


3 large onions ( cut in long slices)


1tsp- paprika powder


Method:


Add oil in a saucepan, add all spices with tomatoes and onions. Fry it for 10 to 15 minutes on high heat until onions and tomatoes are soft. Then add okra and fry them 10 minutes more and cover the saucepan. Cook for a further 10 minutes on medium to low. After 10 minutes check if there is any water inside of the okra. Dry all the water on high heat. Okra is ready to be served with roti( pitta) or with rice.


Note: don't add any water. Since the okra are frozen they will release water.


1- tip: When you cook vegetables check every five minutes, otherwise it can stick to the pan or burn.


2- tip: if you are using fresh okra always wash and dry before cutting.


I hope this recipe will be helpful for you.





آج کا دن تھوڑا سا گرم تھا ، لیکن یہ ابھی تک  خوبصورت اور دھوپ والا دن تھا۔  بہار چل رہی ہے ، پھول کھل رہے ہیں اور ہم باہر پھولوں کو سونگھ سکتے ہیں۔  اس موسم میں ہمیں زیادہ تر سبزیاں اور


سلاد کھانا چاہئے ، یہ ہمارے اور ہمارے کنبے کی صحت کے لے. بہتر ہیں۔  لہذا میں نے آپ کے ساتھ سبزیوں کی

ایک ریسپی شیئر کرنے کا فیصلہ کیا ، جسے بھنڈی کہتے ہیں۔  کچھ لوگ اس سبزی کو "لیڈی فنگر" کہتے ہیں۔

بھنڈی کی ریسپی


اجزاء:


300 گرام - بھنڈی کے کٹے ہوئے  (دو پیکٹ)


5 چمچ - کینولا کا تیل


1/2 عدد - زیرہ یا پاؤڈر


2 بڑے ٹماٹر small (چھوٹے چھوٹے ٹکڑوں میں کاٹ کر)

 

1/2 عدد- ہلدی پاؤڈر


1 چمچ- دھنیا پاؤڈر


1 چمچ- مرچ پاؤڈر


1 چمچ نمک


3 بڑے پیاز (لمبے لمبے ٹکڑوں میں کاٹ کرر

ا چائے کا چمچ پیپریکا

طریقہ:


کڑای میں تیل ڈالیں ، ٹماٹر اور پیاز کے ساتھ تمام مصالحے ڈالیں۔  اس کو 10 سے 15 منٹ تک تیز انچ پر بھونیں یہاں تک کہ پیاز اور ٹماٹر نرم ہوجائیں۔  پھر اس میں بھنڈی ڈالیں اور انھیں 10 منٹ مزید بھونیں اور کڑای کو ڈھانپیں۔  درمیانے درجے سے کم تک مزید 10 منٹ تک پکائیں۔  10 منٹ کے بعد چیک کریں کہ آیا بھنڈی کے اندر کوئی پانی موجود ہے۔  تیز آنچ پر سارا پانی خشک کریں۔  بھنڈی تیار ہے روٹی (پٹا) کے ساتھ یا چاول کے ساتھ۔


نوٹ: کوئی پانی شامل نہ کریں۔  چونکہ بھنڈی فروضن ہے وہ پانی چھوڑیں گی۔


1- ٹپ: جب آپ سبزی پکاتے ہیں تو ہر پانچ منٹ پر چیک کریں ، بصورت دیگر یہ پین سے چپک کر رہ سکتی ہے یا جل سکتی ہے۔


2- ٹپ: اگر آپ تازہ بھنڈی استعمال کررہے ہیں تو کاٹنے سے پہلے ہمیشہ دھوئے اور خشک کریں۔


مجھے امید ہے کہ یہ ریسپی آپ کے لئے کارآمد ثابت ہوگی

Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

How to cook yellow split peas with zucchini?