How to make Hummus

 This morning started with a bad news. Today, I got call from my nephew, he told me that my sister and my cousin had an accident on the highway. They were coming from the city back to their hometown and, on the way, a truck hit them from behind and drove away. They were badly injured, but thank God they are now out of danger. After the accident, my sister and cousin fell unconscious and some nice villagers witnessed the entire thing and brought them to the hospital in time. On the other hand, you have some bad people like the truck driver who do not care about other people. Accidents can happen to anyone, it is important that we stop and  help the victims or call for help. In this way, we can save lives. I was very worried until I talked to my sister. The whole family was with her except for me and when I got the news, I felt very sad and lonely. Family is very important and we should always be there for each other. We never know what will happen in the next moment, so my day was a little sad and heavy.  The good news is that they are getting better. So, I did not do anything special. Last time, I shared my falafel recipe,  today, I will write a quick  sauce recipe.


How I make Hummus. 

Ingredients:

Two cups- soaked and boiled chickpeas 

Half cup- sesame seeds

Four- garlic cloves 

Half teaspoon- salt 

Two tablespoons- lemon juice 

For garnish:

One tablespoon- extra virgin olive oil 

Pinch of paprika 

Fresh coriander 

A few boiled chickpeas 

Blend together the boiled and strained chickpeas, sesame seeds, olive oil, garlic,salt and lemon juice. Place the hummus in a bowl and put it in a fridge for about one hour. After one hour, hummus is ready to be served, enjoy! Eat this with falafel or a pita bread. 







آج صبح ایک بری خبر کے ساتھ شروع ہوئی۔  آج ، مجھے اپنے بھتیجے کا فون آیا ، اس نے مجھے بتایا کہ میری بہن اور میرے کزن کاھائی وے  پر حادثہ ہوا ہے۔  وہ شہر سے واپس اپنے آبائی ٹاون آرہے تھے کہ راستے میں ایک ٹرک نے انہیں پیچھے سے ٹکر ماری اوربھاگ گیا۔  وہ بری طرح زخمی ہوئے تھے ، لیکن خدا کا شکر ہے کہ وہ اب خطرے سے باہر ہیں۔  اس حادثے کے بعد ، میری بہناور کزن بیہوش ہوگئے اور کچھ اچھے گاؤں والوں نے جو یہ حادثہ ھوتے دیکھ رہے تھے اور بروقت ہسپتال لے آئے۔  دوسریطرف ،  کچھ برے لوگ ہیں جیسے ٹرک ڈرائیور جو دوسرے لوگوں کی پرواہ نہیں کرتے ہیں۔  حادثات کسی کے ساتھ بھی ہو سکتےہیں ، یہ ضروری ہے کہ ہم متاثرین   کی مدد کریں یا مدد کے لیے  کال  کریں۔  اس طرح ، ہم جانیں بچا سکتے ہیں۔  میں اپنی بہن سےبات کرنے تک بہت پریشان تھی ۔  سارا خاندان میرے  سوائے اس کے ساتھ تھا اور جب مجھے اس طرح  خبر ملتی ہے تو میںبہت افسردہ اور تنہا محسوس کرتی ھوں ۔  فیملی  بہت ضروری ہے اور ہمیں ہمیشہ ایک دوسرے کے ساتھ رہنا چاہئے۔  ہم کبھینہیں جانتے کہ اگلے ہی لمحے میں کیا ہوگا ، لہذا آج  میرا دن قدرے رنجیدہ اور بھاری رہا۔  اچھی خبر یہ ہے کہ وہ بہتر ہو رہے ہیں۔  تو ، میں نے کچھ خاص نہیں کیا۔  پچھلی  بار ، میں نے اپنی فلافل کی ترکیب  شیئر کی ، آج ، میں ایک جلدی بننے والی ساس   ہ کیترکیب لکھوں

 گی


 میں حمس کیسے بناتی ھو ں  


 اجزاء:


 دو کپ ابلا ہوا  چنا 



 آدھا کپ تل 


 لہسن کے چار جوے


 آدھا چائے کا چمچ۔ نمک

 دو کھانے کے چمچلیموں کا رس

 گارنش کے لئے:

 ایک چمچزیتون کا تیل

 چوٹکی بھر پیپریکا

 تازہ دھنیا

 کُچھ اُبلے ہوئے چنے

 

 ابلے ہوئے  چنے ، تل کے دانے ، زیتون کا تیل ، لہسن ، نمک اور لیموں کا رس ملا کر گرینڈر میں  گرینڈ کر دیں۔  حمس کو ایکپیالے میں رکھیں اور اسے تقریبا  ایک گھنٹے کے لئے فریج میں رکھیں۔  ایک گھنٹہ کے بعد ، حمس تیار ہے ، سرو کریں  اس کو فلافل یاپیٹا روٹی کے ساتھ کھائیں۔

Comments

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

How to cook yellow split peas with zucchini?