My delicious pasta salad
These days, everyone is in tension because of Covid-19. Two weeks ago, we heard the news that the disease was almost gone, but this week the cases are going up again. May God protect everyone from this disease and keep everyone in his protection. Everyone is scared. Many people had bought plane tickets last week to go on holiday, but they are now cancelling. Now, everybody is waiting for the day when life will return to normal. We hope that day will come soon, God willing. Until then, we should take care of our family and all the people who are around us, this is life. We should help each other in this difficult time. If we do good to someone, it will be good to us. Indeed, everyone is very busy with their work, on the internet and in the media, but in the meantime, do not ignore that your parents are the most upset in this lockdown. Try to talk to them every day, they will also be encouraged. These are things that I was thinking about so I wanted to share. Let me now turn to the recipe that I will share with you. It is a cold pasta salad, the best salad ever with the perfect balance of flavours. This pasta salad is easy to make at home for hot summer days and family gatherings. It is very simple and tasty! It is made with vegetables and pasta. I make this salad with fusilli pasta but you can use rotini pasta as well.
Cold pasta salad
Ingredients for pasta
Half cup- fusilli or roting pasta
Half teaspoon - salt
Four cups - water
Ingredients for vegetable salad
Two tablespoons - capsicum chopped
Half - tomato 🍅 chopped
Half - red onion 🧅 chopped
One tablespoon- cabbage chopped
Two tablespoons - carrot chopped
1/4 teaspoon - salt
One tablespoon - fresh coriander leaves
Half teaspoon - black pepper
Half teaspoon - paprika powder
Half teaspoon - cumin powder
One tablespoon - sweet pickle relish
One teaspoon - white, vinegar
One teaspoon - lemon juice
One tablespoon - mayo (without eggs)
Method:
Bring four cups of water and half a teaspoon of salt to a boil. Add pasta and boil it for ten minutes until pasta is tender. Drain the pasta. In a large bowl add pasta, all the chopped vegetables, vinegar, relish, lemon juice, mayonnaise and all the spices. Mix it well and serve the salad as a side dish!
If someone likes this recipe please let me know in the comment section below.
Note: if you want you can add two
tablespoons of cooked chicken shredded
ان دنوں ، ہر کوئی کوویڈ 19 کی وجہ سے تناؤ میں ہے۔ دو ہفتے پہلے ، ہم نے یہ خبر سنی تھی کہ بیماری تقریبا ختم ہوچکی ہے ، لیکناس ہفتے کیسز دوبارہ بڑھ رہے ہیں۔ اللہ سب کو اس بیماری سے محفوظ رکھے اور سب کو اپنی حفاظت میں رکھے۔ ہر کوئی خوفزدہہے۔ بہت سے لوگوں نے پچھلے ہفتے چھٹیوں پر جانے کے لیے ہوائی جہاز کے ٹکٹ خریدے تھے ، لیکن اب وہ منسوخ ہو رہےہیں۔ اب ہر کوئی اس دن کا انتظار کر رہا ہے جب زندگی معمول پر آجائے گی۔ ہمیں امید ہے کہ وہ دن جلد آئے گا ، انشاء اللہ۔ تب تک ہمیں اپنے خاندان اور تمام لوگوں کا خیال رکھنا چاہیے جو ہمارے آس پاس ہیں ، یہی زندگی ہے۔ ہمیں اس مشکل وقتمیں ایک دوسرے کی مدد کرنی چاہیے۔ اگر ہم کسی کے ساتھ اچھا کریں گے تو یہ ہمارے لیے اچھا ہوگا۔ بے شک ، ہر کوئی اپنےکام ، انٹرنیٹ اور میڈیا میں بہت مصروف ہے ، لیکن اس دوران ، نظر انداز نہ کریں کہ آپ کے والدین اس لاک ڈاؤن میںسب سے زیادہ پریشان ہیں۔ ہر روز ان سے بات کرنے کی کوشش کریں ، ان کی حوصلہ افزائی بھی ہو جائے گی۔ یہ وہ چیزیں ہیںجن کے بارے میں میں سوچ رہی تھی اس لیے میں شیر کرنا چاہتی تھی۔ اب میں اس ترکیب کی طرف رجوع کرتی ہوں جو میںآپ کے ساتھ شیئر کروں گی۔ یہ ایک ٹھنڈا پاستا کا سلاد ہے ، ذائقوں کے کامل توازن کے ساتھ اب تک کا بہترین سلاد۔ گرمیکے دنوں اور خاندانی محفلوں کے لیے یہ پاستا سلاد گھر پر بنانا آسان ہے۔ یہ بہت سادہ اور ٹیسٹی ہے یہ سبزیوں اور پاستا سے بنایاگیا ہے۔ میں یہ ترکاریاں فوسیلی پاستا سے بناتی ہوں لیکن آپ روٹینیپاستا بھی استعمال کر سکتے ہیں۔
پاستا سلاد
پاستا کے لیے اجزاء۔
آدھا کپ- فوسیلی یا روٹینیپاستا۔
آدھا چائے کا چمچ - نمک۔
چار کپ - پانی۔
سبزیوں کیے سلاد کے لیے اجزاء۔
دو کھانے کے چمچ - شملہ مرچ کٹی ہوئی۔
آدھا - ٹماٹر 🍅 کٹا ہوا۔
آدھا - سرخ پیاز 🧅 کٹی ہوئی۔
ایک کھانے کا چمچ- گوبھی کٹی ہوئی۔
دو کھانے کے چمچ - گاجر کٹی ہوئی۔
1/4 چائے کا چمچ - نمک۔
ایک کھانے کا چمچ تازہ دھنیا۔
آدھا چائے کا چمچ - کالی مرچ۔
آدھا چائے کا چمچ - پیپریکا پاؤڈر۔
آدھا چائے کا چمچ - زیرہ پاؤڈر۔
ایک کھانے کا چمچ - ریلیش میٹھا اچار۔
ایک چائے کا چمچ - سفید ، سرکہ۔
ایک چائے کا چمچ - لیموں کا رس۔
ایک کھانے کا چمچ - میو نائیز(انڈوں کے بغیر)
طریقہ:
چار کپ پانی اور آدھا چائے کا چمچ نمک ڈال کے ابال لیں۔ پاستا ڈالیں اور دس منٹ تک ابالیں یہاں تک کہ پاستا ٹینڈر ہوجائے۔ پاستا نکالیں۔ ایک بڑے پیالے میں پاستا ، تمام کٹی ہوئی سبزیاں ، سرکہ ، ریلش ، لیموں کا رس، میو نائیز اور تماممصالحے ڈالیں۔ اسے اچھی طرح مکس کریں اور سلاد کو سائیڈ ڈش کے طور پر پیش کریں۔
اگر کسی کو یہ ترکیب پسند ہے تو براہ کرم مجھے نیچے کمنٹ سیکشن میں بتائیں۔
نوٹ: اگر آپ چاہیں تو شامل کر سکتے ہیں۔
کٹے ہوئے اور پکے ہوئےچکن کے دو کھانے کے چمچ
Beautiful place
Comments
Post a Comment