Shredded meat masala with( leftover) meat






 Three days ago, there was a family gathering at home, so I cooked a lot of chicken.  There was some leftover chicken after we finished eating. I put the leftover chicken away in the fridge.  Today, the food menu was ground meat and pasta.  I chopped the leftover chicken and using some other ingredients I was able to make this dish instead of using minced meat.  Everyone liked it, I thought I'd share this recipe with you.  I incorporated some chicken that was left from previous meals.  You can also use leftover meat but it doesn't matter if you don't have leftover meat.  You can boil fresh meat instead too! Then all you have to do is chop the fresh meat and make this dish. Why order takeaway when you can make it this recipe from home. You can cook for the whole family instead of using your money that will only cover an equivalent of one meal for one person if you were to go at the restaurant.  You can use this meat fry in a taco, on your pasta, in your lasagna, with roti and you can also eat it with rice. This dish comes together very quickly and you can get dinner on the table in only a few minutes. It is a great way to avoid wasting your food. For this recipe, choose tender beef steak, chicken thigh, breast or any of your favourite tender meat. For this recipe, we need some ingredients.




Shredded meat fry.( masala)

Ingredients:

600gm- chicken or beef boiled ( boneless)

One tablespoon - ginger, garlic  paste

One teaspoon - chilli garlic sauce

Three - green chillies

One teaspoon - cumin powder

One tablespoon- coriander powder

Two- tomatoes  puree

One tablespoon- lemon juice

One teaspoon- chilli powder    



Half teaspoon- turmeric powder 

One teaspoon- salt

Three tablespoons - oil 

One tablespoon - fresh coriander          

Method:

In a pan heat the oil, add ginger, garlic paste cook it for two minutes on medium heat. Add chilli, garlic sauce, all the spices and tomatoes puree. Cook it until oil separates from the gravy. Add shredded meat and cook it for five minutes, turn off the heat. Garnish with fresh coriander and green chillies. Serve with roti, rice, pasta, tacos!


       Chilli, garlic sauce


If you don't have leftover meat,then  in a saucepan add meat, half a teaspoon of salt and one cup of water. Cook it on medium heat, until meat is tender about 20 to 25 minutes. Turn off the heat and let the meat be fully cooled. Then shred the meat with hand and add-in masala.

 



۔ تین دن پہلے گھر پر ایک فیملی کا اجتماع تھا ، اس لیے میں نے بہت زیادہ چکن پکایا۔  ہمارے کھانے سے فارغ ہونے کے بعد کچھ بچا ہوا چکن تھا۔  میں نے بچا ہوا چکن فریج میں رکھ دیا۔  آج ، کھانے کا مینو قیمہ تھااور پاستا تھا۔  میں نے بچا ہوا چکن کچل لیا اور کچھ دوسرے اجزاء کا استعمال کرتے ہوئے قیمہ  استعمال کرنے کے بجائے یہ ڈش بنانے کا فیصلہ کیا ۔  سب نے اسے پسند کیا ، میں نے سوچا کہ میں یہ ترکیب  آپ کے ساتھ شیئر کروں۔  میں نے کچھ بچا ہوا چکن  شامل کیا جو کل کا  باقی تھا۔  آپ بچا ہوا گوشت بھی استعمال کر سکتے ہیں لیکن اس سے کوئی فرق نہیں پڑتا اگر آپ کے پاس بچا ہوا گوشت نہیں ہے۔  آپ اس کے بجائے تازہ گوشت ابال سکتے ہیں!  پھر آپ کو صرف تازہ گوشت کچل کر یہ ڈش بنانا ہے۔  جب آپ گھر سے یہ ریسیپی  بنا سکتے ہیں تو ٹیک وے کا آرڈر کیوں دیں۔  آپ اپنے پیسے استعمال کرنے کے بجائے پورے خاندان کے لیے کھانا بنا سکتے ہیں جو صرف ایک شخص ادا کرے گا ہوٹل میں کھانے کے۔ ۔  آپ یہ کچلا ہوا چکن  ایک ٹا کو میں ، اپنے پاستا پر ، اپنے لزانیا میں ، روٹی کے ساتھ استعمال کر سکتے ہیں اور آپ اسے چاول کے ساتھ بھی استعمال کر سکتے ہیں۔  یہ ڈش بہت جلدی مکس ہوتی ہے اور آپ صرف چند منٹ میں ٹیبل پر ڈنر لگا  سکتے ہیں۔  اپنے کھانے کو ضائع کرنے سے بچانے کا یہ ایک بہترین طریقہ ہے۔  اس ترکیب  کے لیے ، ٹینڈر بیف سٹیک ، چکن ران ، چھاتی یا اپنا کوئی پسندیدہ ٹینڈر گوشت منتخب کریں۔  اس ترکیب  کے لیے ہمیں کچھ اجزاء کی ضرورت ہے۔




 کچلا ہوا گوشت بھنا ہوا ۔

 اجزاء:

 

 چھ سوگرام- چکن یا گائے کا گوشت ابلا ہوا

 ایک کھانے کا چمچ - ادرک ، لہسن کا پیسٹ۔

 ایک چائے کا چمچ - مرچ لہسن کی چٹنی۔

 تین ہری مرچیں۔

 ایک چائے کا چمچ - زیرہ پاؤڈر۔

 ایک کھانے کا چمچ- دھنیا پاؤڈر۔

 دو- ٹماٹر کی پیوری

 ایک کھانے کا چمچ- لیموں کا رس۔

 ایک چائے کا چمچ- مرچ پاؤڈر۔

 ایک چائے کا چمچ- نمک۔

 تین کھانے کے چمچ - تیل۔

 ایک کھانے کا چمچ تازہ دھنیا۔

 

:کیسے پکائیں

 - ایک پین میں تیل گرم کریں ، ادرک ، لہسن کا پیسٹ ڈال کر درمیانی آنچ پر دو منٹ پکائیں۔  مرچ ، لہسن کی چٹنی ، تمام مصالحے اور ٹماٹر کی پیوری شامل کریں۔  اس وقت تک پکائیں جب تک کہ تیل گریوی سے الگ نہ ہو جائے۔  کٹا ہوا گوشت ڈال کر پانچ منٹ پکائیں ، آنچ بند کر دیں۔  تازہ دھنیا اور ہری مرچوں سے گارنش کریں۔  روٹی ، چاول ، پاستا ، ٹاکو کے ساتھ پیش کریں



 اگر آپ کے پاس بچا ہوا گوشت نہیں ہے تو ایک سوس پین میں گوشت ، آدھا چائے کا چمچ نمک اور ایک کپ پانی ڈالیں۔  اسے درمیانی آنچ پر پکائیں ، یہاں تک کہ گوشت 20 سے 25 منٹ تک ٹینڈر ہو جائے۔  آنچ بند کریں اور گوشت کو مکمل طور پر ٹھنڈا ہونے دیں۔  پھر گوشت کو ہاتھ سے کاٹ کر مسالہ ڈالیں۔

 





 Shredded meat masala with ( leftover)

 اور سرو کریں روٹی کے ساتھ۔یا چاولوں کے ساتھ۔

 



     چلی گارلک سوس


 ۔


Beautiful place in Montreal 


Comments

Post a Comment

Popular posts from this blog

How to air fry chicken breasts in Air fryer

Salmon with maple syrup in the air fryer

Vegetarian omelette or” chilla” with gram four” chilla” gram flour pancake